Pasiklydusius kinų turistus Romoje ganys pareigūnai iš Pekino

Gegužę savo pareigas vykdyti Italijos policijai padės pareigūnai iš Kinijos. Italijos vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad vykdys nematytą eksperimentą, kurio tikslas yra padėti Romą ir Milaną lankantiems turistams iš Kinijos jaustis saugiai, rašo „The Guardian“.

Gegužę Italijos policininkams pagelbės pareigūnai iš Kinijos, kurie padės užtikrinti tautiečių saugumą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Gegužę Italijos policininkams pagelbės pareigūnai iš Kinijos, kurie padės užtikrinti tautiečių saugumą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2016, 11:25 AM, atnaujinta May 26, 2017, 7:36 PM

Susitikime, kuriame buvo paskelbtas stulbinantis projektas, Kinijos ambasadorius Italijoje Li Ruiyu aiškino, kad tai yra pirmas tokio pobūdžio eksperimentas visoje Europoje.

Pekine italų apmokyti keturi policijos pareigūnai iš Kinijos vilkės tokias pat uniformas, kaip ir gimtinėje – taip tautiečiai sugebės lengviau juos atskirti turistų minioje.

Kinijos tarptautinės kooperacijos biuro generalinio direktoriaus Liao Jinrongo teigimu, kasmet Italiją aplanko daugiau nei 3 milijonai turistų iš Kinijos.

„Šis projektas buvo ruošiamas galvojant apie Kinijos turistus ir – jei viskas vyks sėkmingai – mes pradėsime svarstyti apie kitas bendradarbiavimo formas, turint omenyje, kiek daug kinų apsilanko Italijoje“, – šnekėjo Italijos vidaus reikalų ministras Angelino Alfano.

Italijos Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad eksperimentas su naujaisiais policininkais vyks gegužės 2-13 dienomis. Policininkai dalinsis informacija su Italijos pareigūnais ir padės turistams iš Kinijos, jei jiems reikės susisiekti su vietine valdžia arba diplomatais.

Liao Jinrongas tvirtino, kad šių pareigūnų paskyrimas buvo istorinė akimirka, menanti Venecijos pirklio Marko Polo kelionę, kai jis prieš 700 metų žemėlapyje nubraižė kelią nuo Kinijos iki Italijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.