Italijos miestuose – ir policijos pareigūnai iš Pekino

Romą ir Milaną lankantys turistai iš Kinijos jausis drąsiau. Šių Italijos miestų gatvėse nuo šio mėnesio ims patruliuoti policijos pareigūnai iš jų šalies.

Policijos pareigūnai iš Pekino padės kinams turistams pasijusti saugiau.<br>AP nuotr.
Policijos pareigūnai iš Pekino padės kinams turistams pasijusti saugiau.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2016, 7:09 AM, atnaujinta May 26, 2017, 5:07 PM

Jei sausakimšoje turistinėje vietoje atsiskyrei nuo savo grupės, o paklausti kelio nemoki, net ir Amžinojo miesto grožis gali apkarsti.

Dabar turistai iš Kinijos dėl tokių situacijų galės mažiau sukti galvą.

Romoje ir Milane jiems į pagalbą skubės pareigūnai iš Pekino – jie neseniai prisidėjo prie Italijos policijos pajėgų.

Tokia naujovė – Italijos vidaus reikalų ministerijos eksperimentas, jis pradedamas jau šį mėnesį. Italai pirmieji Europoje nutarė taip padėti kinams turistams, kurių į Senąjį žemyną plūsta vis daugiau.

Vien Italiją kiekvienais metais aplanko daugiau negu 3 milijonai turistų iš šios didžiulės Azijos valstybės.

„Šis projektas buvo rengiamas galvojant apie Kinijos turistus ir, jeigu viskas vyks sėkmingai, mes pradėsime svarstyti kitas bendradarbiavimo su Kinija formas – turint galvoje, kiek daug kinų apsilanko Italijoje“, – kalbėjo Italijos vidaus reikalų ministras Angelino Alfano.

Romoje ir Milane italų pareigūnų apmokyti keturi policijos pareigūnai iš Kinijos vilkės tokias pat tamsiai mėlynas uniformas kaip ir gimtinėje – taip tautiečiai sugebės lengviau juos atskirti turistų minioje.

Policininkai dalinsis informacija su Italijos pareigūnais ir padės turistams iš Kinijos, jei jiems reikės susisiekti su vietos valdžia arba diplomatais.

Prie tokių turistinių objektų kaip Romos Koliziejus ar Milano katedra budėsiantys pareigūnai taip pat padės kinams, jeigu jie taps kišenvagių aukomis, – turistai itin dažnai tampa smulkių vagišių taikiniu.

Italijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad naujų policininkų eksperimentas truks dvi savaites, iki gegužės 13 dienos.

Tačiau jeigu bandymas bus sėkmingas, neatmetama, kad kinai policininkai Italijoje pasiliks ilgesniam laikui.

„Jeigu viskas praeis sklandžiai, galvojame kinus policijos pareigūnus siųsti ir į kitus šalies miestus“, – žadėjo A.Alfano.

Be to, buvo sutarta surengti ir savotiškus policininkų mainus.

Netrukus į Pekiną ir Šanchajų skris pareigūnai italai ir semsis patirties iš šių miestų patrulių. („The Guardian“, „The Local“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.