Kroatijoje į ledus musę įmetęs lenkas prarado darbą

Lenkijos vidaus reikalų ministerija nušalino iš pareigų atsakingą Gožuvo kalėjimo administracijos darbuotoją už tai, kad kavinėje į ledus įmetė kelias muses.

Kavinės video įrašas demaskavo, kad muses į ledus įmetė pats turistas.<br>„Youtube“ stop. kadras
Kavinės video įrašas demaskavo, kad muses į ledus įmetė pats turistas.<br>„Youtube“ stop. kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Jul 21, 2016, 3:43 PM, atnaujinta May 18, 2017, 5:10 AM

Minėtas valdininkas musėms ledų paskanauti davė ne dėl ypatingos meilės šiems vabzdžiams, bet norėdamas kavinės virėjus apkaltinti nešvara ir nemokėti už pietus. Tokiam sukčiavimui lenkas ryžosi ilsėdamasis su šeima Kroatijos kurortiniame pajūrio miestelyje Rovinji.

Kitų kavinės svečių akivaizdoje turistui pareiškus pasipiktinimą dėl deserte aptiktų musių, užeigos savininkas garbingai pareiškė, kad už sugadintus pietus mokėti nereikės. Suglumęs kavinės savininkas visgi nusprendė peržiūrėti įstaigą filmuojančią videokamerą ir išsiaiškinti kas iš pavaldinių dirbo aplaidžiai.

Didžiam nustebimui, video įrašas demaskavo, kad muses į ledus įmetė pats turistas, vabzdžius išsitraukęs iš specialiai atsineštos dėžutės. Kadangi tokį vyro elgesį matė bet į jį nereagavo žmona ir vaikai, kavinės savininkui kilo įtarimas, kad lenkas šią apgaulę vykdo ne pirmą kartą.

Pasipiktinęs kroatas nusprendė perspėti kitų kavinių savininkus ir įrašą apie sukčiaujančią lenkų šeimyną patalpino vietos tinklapyje „Rovinji News“, o vėliau ir „youtube“.

Įrašas gerokai didesnį ažiotažą sukėlė ne Kroatijoje, bet Lenkijoje. Daugybė lenkų neslėpė pasipiktinimo nesąžiningu tautiečiu, kurio elgesys esą kompromituoja visą šalį ir įtvirtina Vakaruose populiarų stereotipą apie nesąžiningus lenkus.

Kilus didžiuliam susidomėjimui minėtu įvykiu, didžiausias Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza“ atliko savą tyrimą. Reporteriai nustatė, kad musių apgaulę įvykdė atsakingas Gožuvo kalėjimo administracijos darbuotojas.

Kalėjimo viršininkas iš pradžių bandė ginti savo pavaldinį, pareiškęs, kad pastarasis tuo metu atostogavo, tad jokių darbinių nuobaudų jam taikyti negalima. Kilus internautų pasipiktinimui Vidaus reikalų ministerija visgi dar tą pačią dieną pranešė, kad iki tyrimo pabaigos nušalino minėtą kalėjimo tarnautoją.

Tokį sprendimą ministerija motyvavo teiginiu, kad valstybės tarnautojai privalo laikytis aukštų moralės principų tiek darbovietėje, tiek už jos ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.