Migrantai Lesbo saloje užpuolė prieglobsčio paramos biurą

Pirmadienį prieglobsčio prašytojai

Graikijos salose esančiose stoyvklose gyvena daugiau nei 15 tūkst. prieglobsčio prašytojų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Graikijos salose esančiose stoyvklose gyvena daugiau nei 15 tūkst. prieglobsčio prašytojų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 3:15 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:17 AM

Maždaug 70 žmonių, atvykusių daugiausiai iš Pakistano ir Bangladešo, į Morijos migrantų stovyklos teritorijoje esančias surenkamas būdeles, kuriose įsikūrę EPPB biurai, mėtė akmenis, o vėliau jas padegė naudodami degančias antklodes, pasakojo Graikijos policijos atstovas saloje. Policija sulaikė 22 įtariamus riaušininkus.

EPPB atstovas Jeanas-Pierre'as Schembri teigė, kad protestuotojai mėtė padegamuosius butelius tuo metu, kai buvo vykdomi interviu su prieglobsčio prašytojais. Prieglobsčio paramos biuro darbuotojai buvo priversti evakuotis, bet nei vienas jų nenukentėjo.

Graikijos salose įsikūrusiose perpildytose stovyklose gyvena per 15 tūkst. prieglobsčio prašytojų. Jiems tenka laukti ne vieną savaitę ar net mėnesį, kol jų prašymai bus išnagrinėti.

Vien Lesbo saloje gyvena bemaž 6 tūkst. prieglobsčio prašančių asmenų, o tai – kone dvigubai didesnis skaičius, nei gali priimti dvi saloje įsikūrusios stovyklos. Esant tokioms sąlygoms, smurto proveržiai ir protestai yra gana dažnas reiškinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.