Vokietijoje B. Obama susitiko su kanclere A. Merkel

JAV prezidentas Barackas Obama paskutinio, kaip prezidento, turo po užsienį metu,

JAV prezidentas Barackas Obama paskutinio, kaip prezidento, turo po užsienį metu, iki kol perduos pareigas būsimajam prezidentui Donaldui Trampui , Vokietijoje kalbasi su artima sąjungininke Angela Merkel.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Barackas Obama paskutinio, kaip prezidento, turo po užsienį metu, iki kol perduos pareigas būsimajam prezidentui Donaldui Trampui , Vokietijoje kalbasi su artima sąjungininke Angela Merkel.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2016, 4:46 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:56 PM

Vėlai trečiadienį į Berlyną atvykęs B. Obama ir kanclerė A. Merkel paskelbė bendrą pranešimą, kuriame pasisakė apie globalizaciją. Anot lyderių, ekonomikai plėtojantis greičiau nei bet kada, bendradarbiavimas tarp tautų yra gyvybiškai svarbus.

Prieš išvykdamas iš Berlyno JAV prezidentas susitiks ir su kitais Europos lyderiais. Tikimasi, kad, prieš skrisdamas į Peru, penktadienį B. Obama kalbėsis su Jungtinės Karalystės (JK) ministre pirmininke Theresa May ir Prancūzijos, Italijos bei Ispanijos lyderiais.

Pareigūnų teigimu, JAV prezidentas kalbės apie krizes Ukrainoje ir Sirijoje, kovą su „Islamo valstybe“ (IS), transatlantinę prekybą ir JAV prezidento rinkimų rezultatus.

Daugelį metų B. Obama ir A. Merkel palaikė stiprią ir glaudžią partnerystę. Jis kanclerę pavadino „greičiausiai pačia artimiausia tarptautine partnere“.

Verslo žurnalui „Wirtschaftswoche“ skirtam straipsniui B. Obama ir A. Merkel pareiškė paramą siūlomai transatlantinei prekybos ir investicijų partnerystei (TTIP) tarp JAV ir Europos Sąjungos (ES).

Priešingai, išrinktasis JAV prezidentas D. Trampas yra griežtas pasaulinio laisvosios prekybos susitarimo kritikas ir džiaugsmingai sutiko JK sprendimą išstoti iš ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.