Bulgarijoje pabėgėliai susirėmė su policija

Bulgarijos didžiausioje

Bulgarijoje pabėgėliai susirėmė su policija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bulgarijoje pabėgėliai susirėmė su policija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bulgarijoje pabėgėliai susirėmė su policija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bulgarijoje pabėgėliai susirėmė su policija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-11-25 09:04, atnaujinta 2017-04-17 04:20

„Buvo areštuoti maždaug 300 migrantų, iš kurių šeši laikomi keliančiais grėsmę nacionaliniam saugumui“, – visuomeniniam radijui BNR sakė vyriausybės vadovas Boiko Borisovas, penktadienį paryčiais apsilankęs stovykloje.

Premjeras pridūrė, kad per susirėmimus nukentėjo 24 policijos pareigūnai ir du migrantai, o padėtis stovykloje šiuo metu jau yra visiškai kontroliuojama.

Pikti migrantai, daugiausia afganai, ketvirtadienį Charmanlio priėmimo centre netoli sienos su Turkija degino padangas ir svaidė akmenis į maždaug 250 policijos ir žandarmerijos pareigūnų bei ugniagesių, protestuodami prieš neseniai įvestą draudimą migrantams išeiti iš centro, kol jų neapžiūrėjo medikai.

Vietos policijos vadovė Nina Nikolova kiek anksčiau ketvirtadienį agentūrai AFP sakė, kad situacija stovykloje kontroliuojama, o migrantai veda derybas su valstybine pabėgėlių agentūra.

Tačiau vakare situacija stovykloje vėl smarkiai paaštrėjo ir policijai teko panaudoti dvi vandens patrankas, kad suvarytų riaušininkus atgal į pastatus ir užkirstų jiems kelią išeiti iš centro teritorijos.

Šiame centre gyvena kiek daugiau nei 3 tūkst. migrantų. Spalį čia taip pat buvo įsiplieskę protestai, per kuriuos keli šimtai afganų reikalavo, kad jiems būtų leista tęsti jų kelionę į Vakarų Europą.

Tvora palei Turkijos sieną apsaugojo Bulgariją nuo itin didelio pabėgėlių antplūdžio, Europai susidūrus su rimčiausia pabėgėlių krize nuo 1945 metų.

Vis dėlto skurdžiausioje Europos Sąjungos valstybėje šiuo metu tebėra įstrigę apie 13 tūkst. nelegalių migrantų, daugiausia afganų.

Nors kovą vadinamasis Balkanų maršrutas migrantams buvo faktiškai uždarytas, mažos grupės pabėgėlių toliau keliavo per šį regioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.