Italijoje skandalą sukėlė ligoninėje ant grindų gaivinama pacientė

Internetinę erdvę apskriejęs vaizdas iš kėdės išvertė vienos Italijos ligoninės direktorius. Mat paaiškėjo, kad pritrūkus lovų, pacientai buvo gydomi ant grindų. Be to lovos neatsirado net moteriai, kuriai sustojo širdis – ji buvo gaivinama gulėdama tiesiog ant žemės.

Nuotrauka padaryta Santa Maria La Pieta ligoninėje, kuri yra Nolos mieste.<br>„Twitter“ nuotr.
Nuotrauka padaryta Santa Maria La Pieta ligoninėje, kuri yra Nolos mieste.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 9:23 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 7:26 AM

Dėl socialiniuose tinkluose paviešintos nuotraukos darbo neteko ne tik prie Neapolio esančio Nolos miesto ligoninės direktorius Vincenzo de Stefano, bet ir du skubių atvejų skyriaus vadovai, rašo „The Local“.

Santa Maria La Pieta ligoninėje darytame kadre matosi, kaip ant grindų guli du pacientai.

Tiesa, V.de Stefano trauktis nenorėjo ir puolė ginti savo ligoninę.

„Verčiau gydysime žmones paguldę ant grindų nei iš viso nesuteiksime jiems pagalbos, – pareiškė nuo pareigų nušalintas V.de Stefano. – Ligoninėje turime 107 lovas ir 15 neštuvų, iš kurių 10 yra naudojami skubiems atvejams ir du šeštadienį buvo atiduoti greitosios pagalbos automobilių įguloms.“

Anot buvusio ligoninės direktoriaus, vienai iš nuotraukoje besimatančių pacienčių buvo sustojusi širdis, o tuo metu nebuvo nei laisvų lovų, nei neštuvų.

„Gydytojai priėmė sprendimą atgaivinti paciente ant grindų, kad išgelbėtų gyvybę – jiems tai padaryti pavyko“, – tvirtino V.de Stefano.

Tiesa, jis pripažino, kad nuotrauka nesudarė „gero įspūdžio“, tačiau tikino, jog tai buvo vienintelė išeitis, kai susidarė „išskirtinė“ situacija.

Gydytojus stojo ginti ir 17 metų Nolos vyskupu dirbantis Beniamino Depalma, kuris kaltino valdžią.

„Sveikatos apsaugos sistema nekreipia dėmesio į didžiulius sunkumus, kuriuos patiria Nolos ligoninė, galinti tik ribotai pagelbėti 500 tūkst. gyventojų“, – atkreipė dėmesį B.Depalma.

Savaitgalį dėl prastų oro sąlygų Noloje padaugėjo gydymo paslaugų prireikusių žmonių skaičius: į ligoninę atvyko 265 žmonės, o vidutiniškai tai daro 150.

Dėl įvykių ligoninėje tris atskirus tyrimus pradėjo Nolos prokurorai, Sveikatos apsaugos ministerija ir Kampanijos regionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.