Jeanas-Claude'as Junckeris nesieks antros kadencijos

Europos Komisijos pirmininkas

J.C.Junckeris teigė 2014 metais dalyvavęs „puikioje rinkimų kampanijoje“, bet antros tokios nebus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.C.Junckeris teigė 2014 metais dalyvavęs „puikioje rinkimų kampanijoje“, bet antros tokios nebus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 8:20 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:39 AM

Duodamas interviu Vokietijos visuomeniniam transliuotojui „Deutschlandfunk“, J.C.Junckeris teigė 2014 metais dalyvavęs „puikioje rinkimų kampanijoje“, bet antros tokios nebus, nes jis nesiruošia vėl teikti savo kandidatūros.

Buvęs Liuksemburgo ministras pirmininkas taip pat mano, kad, prasidėjus „Brexit“ deryboms, Jungtinė Karalystė gali paskatinti Europos Sąjungos lyderių nuomonių susiskaldymą.

„Ar vengrai ir lenkai nori to paties kaip vokiečiai ir prancūzai? Rimtai tuo abejoju“, – pareigūnas kalbėjo interviu metu.

J.C.Junckeris Europos Komisijai vadovauti ėmė 2014 metais, sulaukęs 26-ių iš 28-ių ES šalių narių vyriausybių paramos. Jo kandidatūrai tuo metu stipriai priešinosi Jungtinė Karalystė, nes politikas pasisakė už didesnę ES integraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.