Brangius kostiumus Francois Fillonui dovanoja paslaptingas draugas

Finansinių skandalų vėtomo Respublikonų partijos kandidato į Prancūzijos prezidento postą Francois Fillono bėdos tik prasideda. Šalia kaltinimų dėl fiktyvaus žmonos ir vaikų darbo bei nedeklaruotos paskolos iš milijardieriaus, F.Fillonas susilaukė klausimų, kas jam perka itin brangius kostiumus.

F.Fillono kampanijos narys patvirtino, kad politikas gavo dovanų du brangius kostiumus iš draugo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
F.Fillono kampanijos narys patvirtino, kad politikas gavo dovanų du brangius kostiumus iš draugo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2017, 9:39 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:32 AM

Savaitraštis „Journal du Dimanche“ pranešė, kad paslaptingas asmuo moka už F.Fillono kostiumus: nuo 2012 metų drabužiams politikas gavo 48,5 tūkst. eurų vertės drabužių iš garsaus Paryžiaus siuvėjo „Arnys“, rašo „The Local“.

Siuvėjui 35,5 tūkst. eurų buvo sumokėti grynais, pinigus dažniausiai į parduotuvę atnešdavo jauna mergina. Ankstyvą vasarį už du 63 metų F.Fillono kostiumus čekiu sumokėjo „dosnus draugas“.

„Sumokėjau F.Fillono prašymu, – „Journal de Dimanche“ citavo paslaptingąjį F.Fillono draugą. – Tiesa, kol kas dar nesusilaukiau padėkos.“

Tačiau F.Fillono atstovas Lucas Chatelis į kalbas apie kostiumus sureagavo piktai ir pasmerkė prieš kandidatą į prezidentus vykdomą šmeižto kampaniją.

„Kaip toli dar bus nueita, – piktinosi L.Chatelis. – Ar jie tikrins, ar F.Fillono močiutė buvo pasiėmusi paskolą iš rusų ir ar jis tai deklaravo?“

Vienas iš F.Fillono kampanijos narių patvirtino, kad politikui vasarį vienas iš jo draugų padovanojo du „Arnys“ kostiumus, bet neigė, kad tame buvo kažkas nedoro.

„Svarstome, kiek šie piktybiški kišimaisi į privatų gyvenimą tęsis“, – teigė šaltinis, pabrėžęs, kad joks rimtas siuvėjas nebūtų priėmęs minėtų didelių sumų už drabužius grynaisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.