Apklausa: škotai nenori referendumo dėl nepriklausomybės

Didžioji dalis škotų nenori

46 proc. apklaustųjų pareiškė, kad išvis neturėtų būti rengiamas joks referendumas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
46 proc. apklaustųjų pareiškė, kad išvis neturėtų būti rengiamas joks referendumas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2017, 9:18 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 2:34 AM

Pernai birželį vykusiame referendume dėl Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje škotai didele persvara balsavo už likimą ES, nepritardami visos Jungtinės Karalystės valiai išstoti iš Bendrijos.

Anot Škotijos vyriausybės, vadovaujamos Škotijos nacionalinės partijos (SNP), atsižvelgiant į pernai metų referendumo rezultatus, Škotijai turėtų būti suteikta nauja galimybė nuspręsti, ar ji nori atsiskirti nuo Jungtinės Karalystės. Tam priešinasi centrinė vyriausybė Londone.

Škotijos pirmoji ministrė referendumą norėtų surengti 2018 metų rudenį arba 2019-ųjų pavasarį. 26 proc. apklaustųjų mano, kad referendumas turėtų vykti šiomis datomis, o 18 proc. pasisakė, kad jis turėtų būti surengtas vėliau.

Remiantis „Kantar“ apklausos duomenimis, iš asmenų, pasisakiusių, kad tikrai balsuotų bet kokiame referendume dėl nepriklausomybės, 55 proc. teigė balsuosią prieš atsiskyrimą, 37 proc. pritartų nepriklausomybei nuo Jungtinės Karalsytės, o 8 proc. apklaustųjų buvo neapsisprendę šiuo klausimu.

2014 vykusiame Škotijos referendume dėl nepriklausomybės škotai santykiu 55 proc. balsų prieš 45 proc. nubalsavo prieš atsiskyrimą nuo Jungtinės Karalystės. Nepriklausomybė sugriautų daugiau kaip 300 metų trunkančius ekonominius ir politinius ryšius tarp Anglijos ir Škotijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.