Theresa May prakalbo apie nuolaidas ES piliečiams

Prieš prasidedant „Brexit" deryboms, Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May svarsto ir po šalies išstojimo iš Europos Sąjungos Bendrijos piliečiams suteikti plačias teises. Vyriausybė, pavyzdžiui, ir toliau gali leisti ES piliečiams atsivežti į šalį sutuoktinius iš ne ES valstybių, ketvirtadienį rašo „Telegraph", remdamasis vyriausybės šaltiniais, informuoja agentūra dpa.

 Jungtinės Karalystės premjerė Th.May svarsto daryti nuolaidų toje šalyje gyvenantiems Europos Sąjungos piliečiams.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Jungtinės Karalystės premjerė Th.May svarsto daryti nuolaidų toje šalyje gyvenantiems Europos Sąjungos piliečiams.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2017, 4:58 PM, atnaujinta Jun 15, 2017, 5:02 PM

Dar vienas pasiūlymas yra beveik milijonui ES piliečių pirma laiko suteikti teisę likti Jungtinėje Karalystėje. Paprastai jiems tokia teisė suteikiama pragyvenus šalyje mažiausiai penkerius metus.

Nuolaidomis ES piliečiams Jungtinės Karalystės vyriausybė nori palengvinti kitą savaitę planuojamą išstojimo derybų su Briuseliu startą, rašo laikraštis. Būsimose derybose 3 mln. ES piliečių teisės Jungtinėje Karalystėje bei 1,5 mln. britų teisės žemyne yra svarbiausia tema.

Londono planai pradžioje buvo savo išstojimu iš ES apriboti imigraciją ir dėl to pasitraukti iš vidaus rinkos bei Muitų sąjungos. Nes laisva prekyba Europoje susijusi ir su laisvu jos piliečių judėjimu. Po audringos kritikos dėl tokio „kieto „Brexit" T. Mei, atrodo, persigalvoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.