Marine Le Pen pareikšti kaltinimai dėl neteisėto EP lėšų panaudojimo

Prancūzų kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto (FN) lyderei Marine Le Pen penktadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl įtariamo milijonų eurų išviliojimo iš Europos Parlamento, partijos darbuojų darbo užmokesčiui Prancūzijoje, pranešė jos advokatas.

 AP nuotr.
 AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2017, 6:38 PM

Pasak Rodolphe'o Bosselut, M.Le Pen iškvietė tyrimą atliekantys magistratai Paryžiuje ir, pasak jų, „kaip tikėtasi, pareiškė kaltinimus“. FN vadovė ketina teikti apeliaciją.

48-erių kraštutinių dešiniųjų lyderė, kuri šiemet patyrė pralaimėjimą prezidento rinkimuose, per rinkimų kampaniją pasinaudojo narystės Europos Parlamente jai užtikrinta teisine neliečiamybe ir atsisakė atsakyti į tyrėjų klausimus.

Tačiau pažadėjo bendradarbiauti atliekant tyrimą, kai pasibaigs gegužės mėnesio prezidento ir birželio mėnesio parlamento rinkimai.

Tyrimą atliekantys pareigūnai įtaria, kad iš Briuselio lėšų padėjėjams Parlamente, 2012-2017 metais FN mokėjo darbuotojams už darbą partijoje Prancūzijoje.

Ji yra viena iš 17 FN atstovų Europos Parlamente – vienas jų yra jos tėvas Jeanas-Marie Le Penas (Žanas Mari Le Penas) – figuruojančių tyrime dėl atlyginimų, mokėtų maždaug 40 parlamentarų padėjėjų.

M.Le Pen kaltinimus neigia.

Euroskeptiška nacionalistų kandidatė nugalėjo tradicinių dešiniosios ir kairiosios partijų kandidatus gegužės mėnesį prezidento rinkimų pirmajame rate ir išėjo į antrąjį ratą kartu su proeuropietiškų pažiūrų centristu Emmanueliu Macronu.

Tačiau antrajame rate pralaimėjo 66,1 proc. balsų surinkusiam E.Macronui, o pati gavo 33,9 proc. rinkėjų balsų.

Netrukus įvykusiuose parlamento rinkimuose ji iškovojo vietą parlamente, balotiruodamasi šiauriniame Pa de Kalė regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.