Austrijoje atsistatydino lytiniu priekabiavimu apkaltintas partijos vadovas

Iškilus Austrijos politikas Peteris Pilzas šeštadienį atsistatydino iš parlamento ir savo naujai įkurtos antisisteminės partijos vadovo pareigų dėl jam mestų kaltinimų lytiniu priekabiavimu.

 Peteris Pilzas <br> Scanpix nuotr.
 Peteris Pilzas <br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2017, 8:41 PM

„Visada kovojau už griežtus standartus, ir šie standartai šiandien taip pat taikomi man“, – sakoma 64 metų kairiųjų pažiūrų veterano įstatymų leidėjo pranešime.

Šį žingsnį P. Pilzas atliko po anksčiau šeštadienį pasirodžiusio savaitraščio „Falter“ straipsnio apie jo esą nederamą elgesį.

Viena moteris sakė leidiniui, kad 2013 metais per vieną didelį kasmetinį diskusijų forumą vakariniame Alpbacho mieste P. Pilzas būdamas girtas ją grabaliojo.

„Jo rankos buvo visur“, – skundėsi ji.

Moteris sakė, kad kiti du forumo dalyviai galiausiai nutempė politiką šalin.

P. Pilzas teigė neprisimenąs šio incidento, bet pabrėžė, kad tokius kaltinimus vertina „nepaprastai rimtai“.

Tačiau P. Pilzas atmetė praeitą savaitę vienos Žaliųjų partijos narės kaltinimus, esą jis dešimtis kartų prie jos kabinėjosi, kai dar tebebuvo šios partijos narys.

Politikas pareiškė, kad dėl šių kaltinimų kreipsis į teismą.

S. Pilzas yra Austrijos politikos senbuvis: 1986 metais jis kartu su kitais įkūrė Žaliųjų partiją.

Šis kovingo būdo įstatymų leidėjas garsėja kandžiu liežuviu ir aštriais antikorupciniais tyrimais.

Liepą jis pasitraukė iš Žaliųjų partijos, kilus vidaus nesutarimų. P.Pilzas įkūrė prieš isteblišmentą nukreiptą partiją „Pilzo sąrašas“, per praeitą mėnesį vykusius pirmalaikius rinkimus gavusią keturias vietas parlamente.

Partijos skilimas žaliesiems buvo itin skaudus, nes per praeitus rinkimus jie į parlamentą nebepateko.

„Pilzo sąrašas“ dar nepaskyrė naujo pirmininko, bet parlamente jį laikinai pavaduos Štyrijos įstatymų leidėja Martha Bissmann (Marta Bisman).

„Toliau vykdysime savo mandatą su visišku pasišventimu, vadovaudamiesi mūsų priešrinkiminių pažadų dvasia“, sakoma šeštadienio popietę paskelbtame partijos, sudarytos iš menininkų, akademikų ir verslininkų, pranešime.

P. Pilzas savo ruožtu pažadėjo toliau konsultuoti savo įkurtą partiją.

Šis austrų politikas papildė virtinę iškilių vyrų nuo Holivudo iki Briuselio ir Londono, apkaltintų lytiniu priekabiavimu arba dar sunkesniais seksualiniais nusikaltimais.

Ši pasipiktinimo banga spalį pirmiausiai smogė susikompromitavusiam JAV kino prodiuseriui Harvey Weinsteinui. Skandalas taip pat įtraukė kino žvaigždes Keviną Spacey (Keviną Speisį) ir Dustiną Hoffmaną, išvertė iš postų Didžiosios Britanijos gynybos sekretorių Michaelą Falloną (Maiklą Faloną ir aukšto rango Europos Parlamento pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.