Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderės Marine Le Pen dukterėčiai – ypatingas dėmesys JAV

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderės Marine Le Pen dukterėčia Marion Marechal-Le Pen po ilgesnės pertraukos pasirodė viešumoje. Spėjama, kad moteris yra pasiryžusi vėl sugrįžti į politiką.

 M.Marechal Le Pen kreipėsi į JAV respublikonus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 M.Marechal Le Pen kreipėsi į JAV respublikonus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Marechal-Le Pen ilgą laiką buvo vadinama Prancūzijos politikos žvaigžde. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Marechal-Le Pen ilgą laiką buvo vadinama Prancūzijos politikos žvaigžde. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 M.Marechal Le Pen kreipėsi į JAV respublikonus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 M.Marechal Le Pen kreipėsi į JAV respublikonus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 24, 2018, 11:49 AM

Daug kas nustebo, kai M.Marechal-Le Pen pavardė atsirado tarp JAV konservatorių ir respublikonų suvažiavimo dalyvių.Prancūzė čia gavo progą kreiptis į susirinkusiuosius.

Įdomu tai, kad 27-erių prancūzė sakė kalbą praėjus vos valandai po to, kai savo pranešimą perskaitė JAV viceprezidentas Mike’as Pence’as. Kitą dieną toje pačiose scenoje pasirodė ir Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas.

„Leiskite man jums paaiškinti. Visai neįsižeidžiu, kai girdžiu prezidentą Donaldą Trumpą sakant „Amerika – pirmiausia“. Iš tiesų amerika turėtų būti pirma amerikiečiams, Jungtinė karalystė – britams, o aš noriu, kad Prancūzija visų pirma būtų prancūzams, – sakė M.Marechal Le Pen.- Taip, kaip ir jūs, mes norime susigrąžinti savo šalį. Atvykau čia, kad jums pasakyčiau, jog jaunimas Europoje yra pasirengęs šiai kovai.“

M.Marechal-Le Pen pasirodymas JAV konservatorių ir respublikonų suvažiavime kai kuriems sukėlė nuostabą. Jaunoji politikė garsėja itin griežta pozicija imigrantų, homoseksualų atžvilgiu, aršiai gina katalikiškas vertybes.

Tačiau Amerikos konservatorių sąjungos vadovas Mattas Schlappas gynė M.Marechal-Le Pen dalyvavimą suvažiavime. Prancūzę jis pavadino klasikine konservatore, nors jos pažiūros išties radikalios.

Tai buvo pirmasis viešas M.Marechal-Le Pen pasirodymas po to, kai ji prieš devynis mėnesius pareiškė dėl asmeninių priežasčių pasitraukianti iš politikos. Todėl imta spėlioti, kad galbūt taip prancūzė norės pažymėti savo sugrįžimą.

Jeano Marie Le Peno, Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Nacionalinis frontas“ įkūrėjo, anūkė M.Marechal-Le Pen ilgą laiką buvo laikoma jaunąja šalies politikos žvaigžde.

Iš politikos ji pasitraukė po to, kai jos teta Marine Le Pen, partijos „Nacionalinis frontas“ lyderė, praėjusių metų gegužę pralaimėjo prezidento rinkimus. Tačiau neabejojama, kad M.Marechal-Le Pen dar grįš į politiką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.