Lenkai pacientus nori gydyti maldomis ir dieviška energija

Lenkijos dvasinio gydymo draugija (LDGD) kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją su prašymu. Šios draugijos nariai nori priiminėti pacientus poliklinikose bei ligoninėse.

Dvasinio gydymo draugija norėtų priimti pacientus ligoninėse.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dvasinio gydymo draugija norėtų priimti pacientus ligoninėse.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

Mar 22, 2018, 7:33 AM

LDGD pirmininko Antonio Przechrztos tvirtinimu, draugijos nariams turėtų būti suteikiamas dvasinio terapeuto statusas, o ligoniai galėtų rinktis ir jų, o ne tiktai tradicinių medikų gydymą.

A.Przechrztos teigimu, LDGD visateisiais nariais tampa tik tie asmenys, kurie sugeba maldomis išgauti dievišką energiją ir ją per širdį ir delnus nukreipti į pacientą taip, kad jis pajustų gydomąją galią.

Asmenys, norintys tapti LDGD nariais, privalo dvejus metus lankyti savaitgaliais vykstančius kursus, o po to išlaikyti egzaminą – išgydyti keletą pacientų.

Prašymą ekstrasensams suteikti dvasinio terapeuto statusą LDGD vadovybė motyvavo Pasaulio sveikatos organizacijos siūlymu gydymui taikyti ir natūralios medicinos metodus.

A.Przechrzta priminė, kad Kinijos gyventojams nuo seno yra suteikiama galimybė rinktis vizitą pas natūralios ar modernios medicinos atstovus.

Tokia galimybė esą egzistuoja keliolikoje šalių, viena jų – Jungtinė Karalystė, kurios gydymo įstaigose dvasiniai terapeutai įdarbinti jau prieš trisdešimt metų.

A.Przechrztos teigimu, dvasinių terapeutų pagalba daugeliu atvejų yra veiksmingesnė nei tradicinių gydytojų, mat iš širdies plaukianti dieviška energija yra pajėgi išgydyti absoliučiai visas ligas.

Varšuvos šeimos gydytojų asociacijos prezidentas profesorius Michalas Sutkowskis nusiuntė oficialų paklausimą ministerijai apie vykstančias derybas dėl dvasinių terapeutų įteisinimo.

M.Sutkowskis priminė, jog LDGD pirmininkas užsiima „moksliniams faktams bei gydytojų etikai prieštaraujančiu šamanizmu“: tautiečius ragina nesiskiepyti ir atsisakyti chemoterapijos procedūrų, o prašyti dvasinių terapeutų, kad pasidalytų gyvybine energija.

Varšuvos šeimos gydytojų asociacijos prezidentas profesorius neneigia, jog artimųjų, dvasininkų ar psichologų parama, užuojautos žodžiai, rankos prisilietimai ligoniams yra labai svarbūs ir turi teigiamą poveikį.

Tačiau LDGD narių raginimus ignoruoti klasikinį gydymą ir remtis vien antgamtine iš delnų plūstančia energija M.Sutkowskis pavadino pseudomedicina – į neviltį dėl ligos patekusių žmonių mulkinimu.

Į medicinos garsenybių kritiką skubiai sureagavo vyriausybės atstovai. Sveikatos apsaugos viceministrė Jozefa Szczurek-Zelazko, kuri anksčiau buvo susitikime su LDGD vadovais, pareiškė, jog ministerija neketina įteisinti dvasinių terapeutų.

Viceministrė bandė teisintis, kad LDGD delegaciją priėmė nežinodama, apie ką jie nori kalbėtis, tad paneigė kalbas apie prasidėjusias derybas dėl dvasinių terapeutų įdarbinimo gydymo įstaigose, nes ministerija esą pripažįsta vien mokslu paremtą mediciną.

Tačiau viceministrės pareiškimas nesumažino LDGD planų siekti legalaus statuso. Organizacija pakartotinai išplatino prašymą leisti jų nariams dirbti gydymo įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.