Bakingamo rūmuose – liūdesys. Teko atsisveikinti su mylimu augintiniu

Bakingamo rūmuose – liūdesys. Nugaišo paskutinis karalienės Elizabeth II korgis. Willow, kuriam buvo 15 metų, nutarta užmigdyti po šuns kančių grumiantis su vėžiu.

Būtent korgiai simbolizuoja visą karalienės Elizabeth II valdymo laikotarpį. <br>„Reuters“/„Scanpix“
Būtent korgiai simbolizuoja visą karalienės Elizabeth II valdymo laikotarpį. <br>„Reuters“/„Scanpix“
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „Daily Mail“, CNN ir „Lietuvos rytas“ inf.

Apr 20, 2018, 4:29 PM

Sergantis Willow buvo užmigdytas siekiant užkirsti kelią dar didesnėms kančioms.

Pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo britų monarchė nebeturės keturkojo draugo korgio, kurie buvo tapę neatsiejamais karalienės palydovais. Ši veislė geriausiai visiems žinoma dėl trumpų kojų ir smailių ausų.

Korgiai simbolizuoja visą jos valdymo erą. Korgio patelė Susan tuo metu dar princesei Elizabeth buvo padovanota jos 18-ojo gimtadienio proga 1944 metais.

Karalius Jurgis IV nutarė dukrai padovanoti Susan, nes sosto įpėdinė buvo labai prisirišusi prie karaliaus korgio, vardu Dorkie.

Monarchės meilę korgiams įrodė ir tai, kad 1947 metais, tik ištekėjusi už princo Philipo, ji Susan pasiėmė kartu į medaus mėnesio kelionę.

Nuolat karalienę visur lydėjęs Willow buvo 14-os kartos Susan palikuonis.

Karalienė per savo gyvenimą augino daugiau nei 30 šios veislės šunų, bet 2015 metais nusprendė, kad nenori šunelių palikti po savo mirties, ir nustojo juos veisti.

Šaltinis Bakingamo rūmuose teigė, kad karalienė gedėjo netekusi kiekvieno savo korgio, bet Willow netektis ją ypač sukrėtė. Gal dėl to, kad tai – paskutinis ryšys, siejantis ją su tėvais ir vaikyste.

Tiesa, monarchė dar turi taksų ir korgių mišrūnus – „dorgiais“ vadinamus šunelius Vulcan ir Candy. Ši veislė karališkojoje šeimoje atsirado, kai tarpusavyje susiporuoti nusprendė princesės Margaret taksas ir vienas karalienės korgis.

Karalienė su tuo metu turimais keturiais šunimis savo 90-mečio proga buvo įamžinta ant žurnalo „Vanity Fair“ viršelio.

Šuneliai pasitiko aktoriaus įkūnijamą Džeimso Bondo personažą, atvykusį pas karalienę išgirsti savo naujausios užduoties.

Korgiai Willow, Monty ir Holly vaizdo klipe rodė savo paklusnumą ritinėdamiesi ant žemės ir išlydėjo slaptąjį agentą su karalienės dublere, skrendančius į Olimpinį stadioną.

Monty nugaišo praėjus keliems mėnesiams po olimpinių žaidynių, o Holly buvo užmigdyta 2016 metais.

Holly bei Willow tapo ir knygos vaikams veikėjais. Knygoje jie padėjo boružei užkirsti kelią karalienės karūnos vagystei.

Princas Harry sakė, kad pradėjęs draugauti su JAV aktore Meghan Markle, kuri po mėnesio taps jo žmona, pastebėjo, jog jie pasidarė kur kas draugiškesni.

„33 metus ant manęs jie lojo, o atsiradus jai – nieko, tiesiog vizgina uodegą“, – juokėsi karalienės anūkas.

M.Markle pasakojo, kad šuneliai tiesiog mėgsta gulėti prie jos kojų, kai ji geria arbatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.