Prezidento išrinkimą švenčianti egiptiečių minia prievartavo britų žurnalistę

Jauna britų žurnalistė Natasha Smith, darydama reportažą iš Kairo, sekmadienį buvo žiauriai užpulta ir išprievartauta minios, Egipto sostinės centre šventusios islamistų prezidento Mohammedo Morsi išrinkimą, praneša „Daily Mail“. Apie tai 21 metų mergina parašė savo tinklaraštyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2012, 6:38 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:39 PM

Merginos neišgelbėjo netgi tai, kad ji buvo su dviem kolegomis vyrais.

Pasak žurnalistės, ji nenujautė jokios nelaimės – gatvėse buvo daug šeimų su vaikais, į dangų kilo fejerverkai. Artėjant prie Tahriro aikštės, minia darėsi tirštesnė ir žurnalistai nusprendė ją apeiti. Bet nespėjo. Grupę užpuolė kelios dešimtys žmonių. Kol vieni laikė vyrus, kiti tempė nuo jų merginą. Galiausiai N. Smith liko viena susigrūdusioje minioje, kurioje nebuvo moterų.

„Vyrai pradėjo plėšti nuo manęs drabužius. Aš likau visiškai nuoga. Tie žmonės – jų buvo šimtai – virto gyvuliais. Jie parvertė mane ant žemės, išskėtė man kojas ir rankas. Maigė ir draskė mano krūtinę, savo pirštus kišo į vidų“, - tinklaraštyje rašo žurnalistė.

Pasak jos, išprotėjusioje minioje atsirado keletas žmonių, kurie pabandė ją apginti. Vyrų grupė bandė išvesti merginą, kuri ant žemės buvo mėtoma nuo vieno pas kitą kaip mėsos gabalas. Vieną akimirką N. Smith atsidūrė palapinėje, bet gynėjams nepavyko atsilaikyti prieš minios spaudimą. Palapinė buvo tiesiogine žodžio prasme nunešta ir mergina vėl atsidūrė protą praradusių egiptiečių rankose.

Ją pradėjo tąsyti už plaukų – šviesių, reiškiančių „nevietinę kilmę“. Moterys, mačiusios vyrų elgesį, nusisukdavo ir apsimesdavo, kad nieko nepastebi. Mergina sakosi negalėjusi kvėpuoti ir meldusi Dievą mirties.

Merginą išgelbėjo draugai, kuriems pavyko prasibrauti iki medikų palapinės ir pasitelkus į pagalbą gydytojus suformuoti gyvą koridorių.

Kol N. Smith juo ėjo, minia tiesė rankas ir stengėsi jai smogti ar bent jau įgnybti. Medikų palapinė, į kurią mergina buvo atvesta, taip pat galėjo neišlaikyti spaudimo, todėl buvo nuspręsta merginą slapta išvesti. Ją aprengė vyriškais drabužiais, o ant viršaus užmaukšlino burką. Ir taip už parankės su kažkokiu nepažįstamu vyru, apsimesdama jo žmona, N. Smith išėjo iš Tahriro aikštės.

Vėliau ligoninėje jai buvo suteikta pagalba. Jos visas kūnas buvo nusėtas mėlynėmis, basos kojos supjaustytos stiklais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.