12 žmonių per filmą apie Betmeną nužudęs amerikietis siekė būti mokslų daktaras

Pamažu aiškėja 24 amerikiečio Jameso Holmeso, penktadienio naktį per filmą apie Betmeną Denveryje paleidusio mirtinus šūvius, tapatybė. JAV žiniasklaida jau paviešino suimto žudiko nuotrauką. Taip pat skelbiama, kad jis buvo neurologijos mokslų doktorantūros studijų kandidatas Kolorado universitete.

Reuters
Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

CNN ir lrytas.lt

Jul 21, 2012, 3:23 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:26 PM

Tiesa, teigiama, kad jaunuolis buvo paskelbęs apie ketinimus mesti mokslus. Jo šeima tikina nekomentuosianti kruvino incidento ir prašo gerbti jų privatumą.

Tuo tarpu kaimynai apibūdino J. Holmesą kaip malonų bendrauti jaunuolį.

Baigęs mokyklą J. Holmesas įstojo studijuoti neurologijos Kalifornijos universitete, tačiau baigęs mokslus negalėjo rasti darbo. Persikėlęs į San Diegą jis maždaug metus dirbo "McDonald's" restorane. Vėliau nutarė keltis į Koloradą, kur universitete nusprendė pratęsti studijas ir užsibrėžė tapti neurologijos mokslų daktaru.

Penktadienį iškart po išpuolio J. Holmesas buvo suimtas, o policija tęsia darbus jo namuose, kuriuose rasta sudėtingų sprogmenų.

24 metų amerikietis penktadienio naktį keliais šaunamaisiais ginklais per filmo „Tamsos riterio sugrįžimas“ premjerą nužudė 12 žmonių, o 59 sužeidė. Kaip patikslino policijos pareigūnai, iš viso nuo užpuoliko nukentėjo 71 žmogus.

Policija aiškinasi šio išpuolio aplinkybes. Kol kas nemanoma, kad ataka susijusi su pačiu filmu. Taip pat nemanoma, kad J. Holmesas turėjo teroristinių motyvų.

JAV prezidentas Barackas Obama išpuolį pavadino nusikaltimu "už proto ribų".

„Toks smurtas, toks blogis yra beprasmis. Ir nors niekada iki galo nesuvoksime, kas priverčia žmogų atimti kito gyvybę, tikrai žinome, kodėl verta gyventi“, - sakė jis susirinkusiai liūdnai miniai Floridoje.

„Žmonės, kurių netekome Auroroje, mylėjo ir buvo mylimi“, - sakė B. Obama, paminėdamas miestelį, kuriame įvyko tragedija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas