Pareigūnams pavyko nukenksminti sprogmenis Denverio žudiko bute

Policija atliko kelis kontroliuojamus sprogimus žudynėmis Denverio kino teatre įtariamo Jameso Holmeso bute, kuriame buvo įrengti spąstai su sprogmenimis. Per kino filmo „Tamsos riterio sugrįžimas“ apie Betmeną premjerą Auroros priemiestyje įtariamasis nužudė 12 žmonių ir dar daugiau nei pusšimti sužeidė. Suimtas jis policijai atskleidė, kad jo bute yra sprogmenų.

Policija atliko kelis kontroliuojamus sprogimus žudynėmis Denverio kino teatre įtariamo J. Holmeso bute, kuriame buvo įrengti spąstai su sprogmenimis.<br>AP ir Reuters
Policija atliko kelis kontroliuojamus sprogimus žudynėmis Denverio kino teatre įtariamo J. Holmeso bute, kuriame buvo įrengti spąstai su sprogmenimis.<br>AP ir Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters ir lrytas.lt

Jul 22, 2012, 10:39 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:10 PM

Policija negalėjo į butą patekti pro duris, nes bomba galėjo sprogti. Į patalpą per langą buvo įleistas robotas, kuris prie sprogmens nuvežė vandens patranką, kuri sprogmenį detonavo.

Patalpos nuotraukose matyti, kad patalpoje buvo šaudmenų dėtuvių taip pat indų su nenustatytu skysčiu, o po visą patalpą ištemptos vielos, sujungtos su sprogmenimis.

Auroros policijos atstovė seržantė Cassidee Carlson teigė, jog sprogmuo buvo užtaisytas, o pareigūnams sėkmingai pavyko jį nukenksminti. Teigiama, kad pagrindiniai sprogmenys nebepavojingi ir pareigūnai, patekę į butą, galės išsiaiškinti ar nėra daugiau grėsmių.

Policija evakavo penkis aplinkinius pastatus, uždarė kvartalo gatves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas