Lenkijoje sausakimšas mikroautobusas susidūrė su traukiniu, 9 žuvę

Iš traukinio keleivių niekas nenukentėjo.

Pirmadienį Lenkijoje nereguliuojamoje pervažoje keleivinis traukinys įsirėžė į mikroautobusą, kuriuo važiavo darbininkai iš Ukrainos.<br>EPA-ELTA
Pirmadienį Lenkijoje nereguliuojamoje pervažoje keleivinis traukinys įsirėžė į mikroautobusą, kuriuo važiavo darbininkai iš Ukrainos.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2012, 3:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:51 PM

Nelaimė atsitiko pirmadienį anksti rytą nereguliuojamoje geležinkelio pervažoje Lodzės vaivadijoje, netoli Bratoševicų miestelio, 100 kilometrų į pietvakarius nuo Varšuvos. Vietoje žuvo šešios moterys ir du vyrai. Į ligoninę buvo nugabentos dvi nukentėjusiosios, iš kurių viena vėliau mirė. Tad avarija pareikalavo devynių žmonių gyvybių. Jie visi važiavo mikroautobusu, iš traukinio keleivių niekas nenukentėjo.

Iš traukinio keleivių niekas nenukentėjo.

Susidūrimas buvo toks rimtas, kad ne iš karto pavyko nustatyti automobilio markę.

Laikraščio „Gazeta Wyborcza” duomenimis, mikroautobuso keleiviai - Ukrainos piliečiai - atvyko į Lenkiją dirbti sezoninių darbų ir turėjo grįžti į tėvynę rugpjūčio 25-ąją.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Dikusarovas naujienų agentūrai „Interfax” sakė, kad ši informacija tikrinama. „Į incidento vietą išvyko Ukrainos konsulas. Tikslinamos visos šios eismo nelaimės detalės”, - pareiškė jis.

Lenkijos laikraštis pabrėžia, kad mikroautobusu, kuriame buvo 10 keleivių, galima vežti ne daugiau kaip šešis žmones. Preliminariais duomenimis, dėl avarijos kaltas „Ford Transit” vairuotojas, kuris nesustojo priešais pervažą artėjant traukiniui. Sąstatas tempė automobilį bėgiais keliasdešimt metrų ir sustojo tik už kelių šimtų metrų nuo pervažos.

Ankstesnė didelė geležinkelio avarija Lenkijoje įvyko kovo pradžioje. Tada susidūrus dviem traukiniams žuvo 16 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.