Kandidatas į JAV prezidentus M. Romney lankosi Lenkijoje

Prieš tai M. Romney lankėsi Didžiojoje Britanijoje ir Izraelyje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2012, 10:08 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:29 PM

Prieš tai M. Romney lankėsi Didžiojoje Britanijoje ir Izraelyje.

Respublikonų kandidatas antradienį padėjo vainiką ant kario kapo, norėdamas paminėti nacių Vokietijos invaziją į Lenkiją 1939 metų rugsėjį.

Buvęs Masačusetso gubernatorius šiuo turu siekia padidinti paramą ir atkreipti dėmesį į save, nes lapkritį per prezidento rinkimus jis susirems su dabartiniu šalies vadovu Baracku Obama.

Šiaurės Lenkijos Gdansko mieste M. Romney pasitiko „Solidarumo“ judėjimo lyderis ir pirmas demokratiškai išrinktas prezidentas L. Walesa bei ministras pirmininkas Donaldas Tuskas.

„Jis yra labai atviras, pasižymi vertybėmis, jo žmona visada šalia, jis turi penkis vaikus - mes esame labai panašūs. Man jis tikrai patinka, ir aš džiaugiuosi, kad mes susitikome“, - žurnalistams sakė L. Walesa.

Nepriklausoma profesinė sąjunga „Solidarumas“, kuri susikūrė Gdanske ir 1980-ųjų pabaigoje lėmė Lenkijos komunistinio režimo griūtį, pranešė, kad ji nėra susijusi su M. Romney vizitu mieste. „Deja, mus informavo mūsų kolegos iš Amerikos darbo federacijos ir Pramonės organizacijų kongreso, atstovaujančio daugiau nei 12 mln. darbuotojų (...), kad M. Romney pritarė profesinių sąjungų ir darbuotojų teisių kritikai“, - teigiama judėjimo pranešime.

M. Romney savo turą užbaigs antradienį Varšuvoje sakydamas kalbą apie Lenkijos santykius su JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.