V. Putinas suabejojo, ar Rusijoje yra politinių kalinių

Rusijos prezidentas

„Mes matėme visą virtinę įvairių revoliucijų - tai oranžinę revoliuciją, tai rožių revoliuciją Kirgizijoje, tai dar kokią revoliuciją“, - sakė V.Putinas.<br>"Reuters"
„Mes matėme visą virtinę įvairių revoliucijų - tai oranžinę revoliuciją, tai rožių revoliuciją Kirgizijoje, tai dar kokią revoliuciją“, - sakė V.Putinas.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

"Interfax", BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2012, 10:08 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:49 PM

„Aš buvau susitikęs su teisių gynėjais. Kai kurie jų teigia, kad žmonės sėdi už savo politinius įsitikinimus. Kai pradedi aiškintis, pasirodo, kad jų sulaikymo ar arešto motyvai yra ne politiniai, ne teisių gynimo veikla, o visiškai kiti įvykiai“, - sakė V. Putinas Seligerio forumo dalyviams antradienį.

„Kiekvieną konkretų atvejį, žinoma, reikia aiškintis. Aš neatmetu galimybės, kad galimos situacijos, kai kas nors gina kitų žmonių teises, ir yra žmonių ar struktūrų, kuriems tai nepatinka, ir su jais pradeda kovoti, taip pat ir naudodami valstybinio slopinimo pajėgas ir priemones“, - pareiškė Rusijos prezidentas.

Pasak V. Putino, „valstybės politikos arsenale tokių įrankių ir tokių siekių nuslopinti ką nors kalėjimu už teisių gynimo, teisių apsaugos veiklą“ nėra.

Rusijos prezidentas paaiškino savo poziciją dėl teiginio opozicijos aktyvistams, naudojantiems baltą juostelę kaip simbolį, - jis ne prieš juos, bet mano, kad tai politikos technologija „iš anapus gūbrio“ - iš užsienio.

„Aš nesu nusiteikęs prieš žmones, kurie vaikšto su tokiu simboliu. Man buvo apmaudu už tuos žmones, kurie naudoja naudoja parengtas kažkur už gūbrio technologijas. Štai apie ką aš kalbėjau“, - sakė V. Putinas jaunimo forume.

Taip jis atsakė forumo dalyviui su balta juostele, kuris paprašė paaiškinti, kodėl prezidentas „taip įdomiai“ atsiliepė apie opozicijos aktyvistus.

„Mes matėme visą virtinę įvairių revoliucijų - tai oranžinę revoliuciją, tai rožių revoliuciją Kirgizijoje, tai dar kokią revoliuciją“, - sakė V.Putinas.

Po rinkimų į Valstybės Dūmą 2011 metų gruodį tūkstančiai nesutinkančiųjų su balsavimo rezultatais išėjo į Maskvos ir kitų didelių miestų gatves. Prie daugelio jų krūtinių buvo pririšta balta juostelė kaip kovos už sąžiningus rinkimus simbolis. V.Putino nuomone apie tai žmonės pasidomėjo per „tiesioginę liniją“.

2011 metų gruodžio 15 dieną per tiesioginę liniją su Rusijos piliečiais V. Putinas pareiškė, jog iš pradžių pamanė, kad baltos juostelės, su kuriomis pasirodė mitinguotojai Bolotnajos aikštėje, yra kovos su AIDS simbolis.

„Atvirai sakant, kai aš tik pamačiau ekrane kažką prie ten buvusiųjų krūtinių, sąžiningai jums pasakysiu, nepadoru, bet vis dėlto nusprendžiau, kad tai propaguojama kova su AIDS, kad tai, atleiskite, kontraceptikai“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.