Baltarusijos opozicija protestavo Minsko centre išstatę pliušinius meškiukus - „desantininkus“

Baltarusijos

Minske surengtas mitingas "pliušinio desanto" akcijos įtariamiesiems palaikyti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Minske surengtas mitingas "pliušinio desanto" akcijos įtariamiesiems palaikyti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2012, 8:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:32 PM

„Pliušinius meškiukus-desantininkus, aprengtus dryžuotomis jūrininkų palaidinėmis, susodino prie fontano šalia Operos teatro Minske. Meškiukai „laikė“ plakatus, raginančius paleisti į laisvę areštuotus fotografą Suriapiną, ir nekilnojamojo turto prekybos agentą Bašarimovą“, - agentūrai „Interfax“ ketvirtadienį pranešė pilietinės kampanijos „Kalbėk tiesą!“ spaudos tarnyba.

Liepos viduryje Baltarusijos fotografas Antonas Suriapinas, įkėlęs į internetą švedų „pliušinio desanto“ nuotrauką, ir ir nekilnojamojo turto prekybos agentas Sergejus Bašarimovas, kuris neva išnuomojo Minske butą švedams, buvo sulaikyti.

Liepos 4 dieną Baltarusijos žiniasklaidos priemonėse pasirodė pranešimų, kad lengvasis civilinis lėktuvas, pilotuojamas švedų, kirto Baltarusijos oro erdvės sieną iš Lietuvos pusės ir metė virš Minsko ir Iveneco (Minsko sritis) pliušinius meškiukus su raginimais užtikrinti spaudos laisvę šalyje.

Tada Gynybos ministerija pareiškė, kad nebuvo Baltarusijos oro erdvės pažeidimų, ir pavadino pranešimą apie „pliušinių meškiukų desantą provokacija.

Liepos 26 dieną prezidentas Aliaksandras Lukašenka per pasitarimą su jėgos struktūrų vadovais patvirtino, jog liepos 4 dieną į šalies oro erdvę neteisėtai buvo įsibrovęs užsienio lengvasis lėktuvas, ir pareiškė, kad neužkirtę kelio šiai akcijai pareigūnai turi būti nubausti.

Liepos 31 dieną Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka atleido iš pareigų Valstybinio pasienio komiteto pirmininką Igorį Račkovskį, taip pat ir Karinių oro pajėgų (KOP) bei priešlėktuvinės gynybos kariuomenės vadą Dmitrijų Pachmelkiną, kai kuriems jėgos struktūrų vadovams paskelbti papeikimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.