B. Obama savo varžovą M. Romney pavadino atvirkščiu Robinu Hudu

JAV

B. Obama suintensyvino kritiką savo varžovo mokesčių reformų planams per lėšų rinkimo renginį Konektikute.<br>AP
B. Obama suintensyvino kritiką savo varžovo mokesčių reformų planams per lėšų rinkimo renginį Konektikute.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2012, 2:10 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:04 PM

B. Obama suintensyvino kritiką savo varžovo mokesčių reformų planams per lėšų rinkimo renginį Konektikute. Tą pačią dieną buvo paskelbta, kad M. Romney praeitą mėnesį savo rinkimų kampanijai buvo surinkęs 25 mln. dolerių daugiau negu šalies vadovas.

„Jis kaip Robinas Hudas, tik atvirkščiai... - tai Romney Hudas“, - pareiškė B. Obama, argumentuodamas, kad dėl jo oponento planų labiausiai nukentėtų vidurinioji klasė, o daugiausiai naudos gautų turtingieji.

„Jeigu jums tai atrodo kaip mintis, kurią sunku paaiškinti arba įpiršti Amerikos žmonėms, esate teisūs“, - sakė B.Obama. - Jie jau anksčiau mėgino mums įbrukti šias „gerovės kilimo“, mokesčių mažinimo fėjų dulkes.“

Viename rinkimų reklamos klipe, rodomame svarbiose neapsisprendusiose valstijose, B. Obama pareiškė, kad M.Romney padidins mokesčius vaikus auginančioms šeimoms 2 000 dolerių per metus, kad surinktų lėšų savo siūlomam 5 trln. dolerių vertės mokesčių planui, kuris, pasak prezidento demokrato, būtų labiausiai naudingas turtingiesiems.

Viena nepriklausoma komisija, susijusi su Brookingso institutu, praeitą savaitę nurodė, jog M. Romney planas sumažinti mokesčių tarifus, tačiau išsaugoti mokesčių lengvatas lems „didelį mokesčių sumažėjimą dideles pajamas gaunantiems namų ūkiams ir mokesčių naštos padidėjimą vidutines ir/arba mažesnes pajamas gaunantiems mokesčių mokėtojams“.

M. Romney pasiūlė 20 proc. sumažinti pajamų mokestį, panaikinti mokestį už pajamas iš investicijų, panaikinti paveldėjimo mokestį, taip pat sumažinti mokesčius už bendrovių pelną.

Studijoje nurodoma, kad siekdama kompensuoti 360 mlrd. dolerių negautų mokesčių, vyriausybė būtų priversta panaikinti kai kurias mokesčių lengvatas, o tai proporcingai paveiktų gaunančius mažesnes pajamas.

Tikėtinas respublikonų kandidatas į prezidento postą pirmadienį paskelbė liepą jau surinkęs savo rinkimų kampanijai 101 mln. dolerių, o B. Obama buvo surinkęs iš viso tik kiek daugiau nei 75 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.