Fukušimos operatorė paskelbė vaizdo ataskaitą apie avarijos likvidavimo darbus

Kompanija TEPCO, Japonijos

Kompanija TEPCO, Japonijos Fukušimos atominės jėgainės operatorė, paskelbė vaizdo įrašą apie avarijos padarinių likvidavimo darbus jėgainėje.<br>AP
Kompanija TEPCO, Japonijos Fukušimos atominės jėgainės operatorė, paskelbė vaizdo įrašą apie avarijos padarinių likvidavimo darbus jėgainėje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2012, 2:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:58 PM

Paskelbtame vaizdo filme, kuris sudaro tik dalį beveik 150-ies valandų vaizdo medžiagos, įrašytos nuo 2011 m. kovo 11 dienos (kai Japonijos pakrantei smogė cunamis ir atominė jėgainė liko be elektros) iki kovo 16 dienos, matyti, kaip atominės jėgainės darbuotojai mėgina įvertinti avarijos mastą ir informuoja vadovybę apie incidentą.

Kaip pažymi BBC, iš pradžių TEPCO nenorėjo skelbti vaizdo įrašų. Publikuoti medžiagą nuspręsta tik po to, kai pasikeitė kompanijos vadovybė. Didelė dalis įgarsintos medžiagos vis dar nepaskelbta, be to, kompanija pareiškė, kad vaizdo įrašas buvo redaguojamas, siekiant išsaugoti kai kurių jame figūruojančių kompanijos darbuotojų inkognito.

Kompanija TEPCO ne kartą buvo kritikuojama už avarijos likvidavimo darbų organizavimą. 2012 m. liepą buvo paskelbta parlamentinės komisijos ataskaita, kurioje atsakomybė už avarijos padarinius priskirta kompanijai TEPCO ir Japonijos priežiūros organizacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.