Tęsiasi Betmeno filmų košmaras - sulaikytas ginkluotas žiūrovas

Naujienų agentūra „Reuters“ praneša apie naujus neramumus filmo „Tamsos riterio sugrįžimas“ seansuose.

37 metų vyrą šeštadienio naktį suėmė policininkas, buvęs ne tarnyboje.<br>Reuters
37 metų vyrą šeštadienio naktį suėmė policininkas, buvęs ne tarnyboje.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2012, 12:22 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:30 PM

Policija aptiko ginklų ir amunicijos slėptuvę vyro, kuris buvo sulaikytas po to, kai atsinešė užtaisytą 9mm „Glock“ pistoletą ir keturis peilius į naktinį kino seansą, namuose. Incidentas, įvykęs Ohajo valstijoje, neleidžia pamiršti liepos 20-osios žudynių Kolorado valstijoje, kai žudikas Jamesas Eaganas Holmesas ėmė šaudyti į minią, susirinkusią pažiūrėti naujojo filmo apie Betmeną. Tąsyk žuvo 12, sužeisti 58 žmonės.

37-erių Scottas Smithas sulaikytas šeštadienio naktį, kai vienas policijos pareigūnas ne tarnybos metu priartėjo prie vyro ir paprašė apieškoti didžiulį kareiviško tipo krepšį. Pasak leitenanto Ray'aus Arcurio iš Vestleiko policijos departamento, didžiulis krepšys, kurį S. Smithas atsinešė į kino salę, sukėlė įtarimus. 

Pareigūnas priartėjo prie S. Smitho, kuris pasinaudojo tuo, ką policija vadina „taktine pozicija“. Vyras slėpėsi galinės eilės viduryje likus pusvalandžiui iki seanso pradžios. Krepšyje rastas užtaisytas pistoletas, dvi papildomos dėtuvės, pilnos šovinių, ir keturi peiliai skirtinguose krepšio skyriuose. 

Pirmadienio naktį atlikta krata įtariamojo namuose Ohajuje, 32 km į vakarus nuo Klyvlendo. Policija kambaryje aptiko ginklų kolekciją ir amunicijos. Ginklų slėptuvėje buvo septyni pistoletai, 12 šratinių šautuvų bei kitų šaunamųjų ginklų, kartu su tūkstančiais šovinių. 

Iš pradžių S. Smithas atsisakė paaiškinti, kodėl atsinešė ginklus į kino teatrą. Vėliau jis gynėsi, kad ginklas buvo skirtas „jo ir kitų nekaltų žmonių apsaugai“, - pranešė R. Acuris.

Pasak policijos, įtariamasis iki tol nebuvo teistas. Kita vertus, jis neturėjo leidimo laikyti ginklus, o „The Regal Cinema“ kino teatras, kuriame jis buvo sulaikytas turi įspėjamuosius ženklus, kad ginklus įsinešti draudžiama. 

Leitenantas Acuris pranešė, jog policijos pareigūnas, kuris tuo metu neatliko tarnybos, buvo įspėtas teatro vadybininko, jog S. Smithas yra kažkuo įtartinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?