Milžiniškas auglys ant vaiko kaklo suminkštino JAV biurokratų širdis

Devynmetis Jose iš Meksikos nuo gimimo ant kaklo turi auglį. Ilgai jo liga buvo negydoma. Bet mažojo meksikiečio likimas sujaudino JAV pareigūnų širdis, ir jie panoro padaryti išimtį ir įsileisti jį į šalį gydymui, rašo 20 min.ch.

Auglys gali pažeisti berniuko širdį, be to, vaikas gali apakti.<br>AP
Auglys gali pažeisti berniuko širdį, be to, vaikas gali apakti.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2012, 4:32 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:35 AM

Visa bėda, kad tokio didelio auglio gydymas užtruktų ilgiau, nei trunka leidimas užsieniečiams gyventi JAV. Atsižvelgdamas į tai, JAV saugumo departamentas nori vienam kartui sušvelninti griežtas taisykles ir berniukui bei jo šeimai suteikti leidimą šalyje pasilikti ilgiau.

Liepos mėnesį Jose pastebėjo baptistų bažnyčios misionierius Meksikos Siudad Chuareso mieste, esančiame šalia JAV sienos. Berniuko tėvai misionieriui aiškino jau vedę vaiką pas vietos gydytojus, bet jie niekuo negalėję padėti. Siekiant apsaugoti šeimą, berniuko pavardė neatskleidžiama.

Kadangi šeima neturėjo pinigų brangiam gydymui savo valstybėje, misionierius pasirūpino, kad Jose būtų atvežtas į JAV. Jau per pirmąją apžiūrą gydytojai nustatė, kad devynmečiui reikia padėti kaip įmanoma skubiau, nes auglys, kuris jau pasiekė petį, gali pažeisti mažylio širdį, todėl kelia pavojų jo gyvybei. Negana to, netrukus Jose gali apakti.

Bet gydymas turės trukti apie 20 savaičių. Tiek laiko medikams reikia, kad iš auglio pašalintų skysčius. Tada Jose teks du kartus operuoti. Berniuko tėvams teks iš JAV pareigūnų gauti specialų leidimą, kad galėtų savo sūnų per ateinančius mėnesius lankyti ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.