Vokietijos kanclerė A. Merkel Moldovoje pavaišinta Molotovo kokteiliu

Moldovoje viešinčiai Vokietijos kanclerei Angelai Merkel nutiko nemalonus incidentas. Nežinomas vyras puolė prie jos kortežo ir į A. Merkel automobilį metė butelį su padegamuoju skysčiu. Tai įvyko trečiadienio vakarą apie 21 val. Oficialus A. Merkel kortežas grįžo iš Krikovo kaimo, kur garsiuosiuose vyno rūsiuose Moldovos ministras pirmininkas Vladas Filatas buvo surengęs jos garbei oficialią vakarienę, rašo newsru.com.

A. Merkel trečiadienį lankėsi Moldovoje.<br>AP
A. Merkel trečiadienį lankėsi Moldovoje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2012, 6:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:53 AM

Kortežas vyko į Kišiniovo tarptautinį oro uostą. Automobiliams važiuojant Kišiniovo gatve, kažkoks 23 m. vyras metė į juos butelį su padegamuoju skysčiu.

Pranešama, kad automobiliui, kuriame buvo A. Merkel, nepadaryta jokios žalos. Kito šaltinio žiniomis, mestas butelis pataikė į šalies ministro pirmininko V. Filato automobilį.

Agentūra „Interfax“ nurodo, kad piktadarys nespėjo įgyvendinti savo sumanymo – butelis užsidegė jo krepšyje, ir vyras iš karto buvo sulaikytas. Dabar jis yra viename iš Kišiniovo policijos komisariatų. Apie jo asmenybę ir motyvus nepranešama. Vyksta tyrimas.

Pažymėtina, kad A. Merkel vizito dieną tvarką Moldovos sostinėje prižiūrėjo daugiau kaip 2 tūkst. policininkų. Jos delegacijos maršrutą atidžiai tikrino saugumo tarnybos. Jos važiuojamame maršrute buvo užvirinti visi kanalizacijos dangčiai. Visą kelią kortežo saugumu rūpinosi ir snaiperiai.

Vokietijos kanclerė Kišiniove važinėjo specialiu šarvuotu automobiliu Audi-A8, kurį Moldovos specialiosios tarnybos išsinuomojo Vokietijoje. Korteže važiavo du tokie automobiliai – gali būti, kad vienas buvo atsarginis, arba juo buvo siekiama suklaidinti potencialius teroristus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.