Afrikoje siaučia kinų banditai

Kinijos mafija garsi Amerikoje ir Europoje. Tačiau dabar apie nuožmiuosius gangsterius iš Rytų išgirdo ir Afrika. Angola išvarė iš šalies dešimtis įtariamų kinų nusikaltėlių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2012, 9:09 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:32 AM

Pranešama, kad suimtieji Angoloje taikydavosi į kitus kinus juos grobdami ir apiplėšinėdami. Be to, šalyje buvo numegztas kiniškas prostitucijos tinklas.

Nusikaltimų sąrašas tuo nesibaigia. Remdamasis AP ir BBC informacija „Lietuvos rytas“ rašo, kad Angolos pareigūnai atskleidė, kad kinai naudojo žiauriausius mafijos veiklos metodus – mažiausiai penkios aukos buvo užkastos gyvos.

Parsigabenti 37 Kinijos piliečių į Angolą atvyko paties Pekino pasiųsti pareigūnai. Jie Afrikos šalyje užtruko beveik du mėnesius, kol galiausiai sugaudė daugelį įtariamųjų.

Svečiai iš Kinijos su Angolos policija nuo liepos nutraukė mažiausiai 12 atvykėlių iš Azijų gaujų veiklą. Be to, išlaisvinta 14 moterų – daugelis jų buvo priverstos dirbti prostitutėmis.

Apžvalgininkai pažymi, kad cenzorių atidžiai stebima Kinijos žiniasklaida, pranešdama apie šalies policijos darbą Angoloje, buvo neįprastai atvira.

Pavyzdžiui, vienoje publikacijų detektyvas aiškina, kad formuoti nusikaltėlių gaujas Angoloje pradėjo neišsilavinę ir nuskurdę kinai.

Jie į Afriką esą atvyko ieškoti ne geresnio gyvenimo, o lengvesnių būdų užsidirbti nelegaliai.

Pranešama, kad Angoloje dirbantys verslininkai būdavo grobiami vidury dienos. Galiausiai turtingesni kinai turėjo pasitelkti būrius apsaugininkų ir šarvuotus automobilius.

Nepaisant papildomų apsaugos priemonių, nemažai kinų Angoloje įsteigtų bendrovių buvo uždarytos.

Ypač ištuštėjo prabanga tviskanti šalies sostinė Luanda.

Savo ruožtu moterys į Angolą vykdavo susiviliojusios pasiūlymais dirbti kinų maisto restoranuose, tačiau vos atkeliavusios į šią šalį būdavo nusiunčiamos į viešnamius.

Tokie nusikaltimai kelia nemenką galvos skausmą Kinijai – pagrindinei visos Afrikos prekybos partnerei pastaraisiais metais.

Kinijos bendrovės vykdo daugybę infrastruktūrą pagerinti norinčių Afrikos šalių užsakymų. Tad nenuostabu, kad, pavyzdžiui, vien Angoloje šiuo metu gyvena net 260 tūkst. kinų.

Tačiau į žemyną atvykę kinai, regis, atsivežė ir ilgaamžę gaujų kultūrą.

O tai jau tapo problema ne tik verslininkams, bet ir visos Kinijos įvaizdžiui, kuris Pekinui be galo svarbus.

Stebėtojų teigimu, būtent todėl Pekinas nedelsdamas atsiuntė policininkų komandą į Angolą ir išsprendė gangsterių problemą.

Esą auganti pasaulio galybė Kinija norėtų būti matoma kaip šalis, sugebanti apsaugoti savo piliečius užsienyje ir nubausti tuos, kurie svetur nusikalsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.