N. Sarkozy draugu gali tapti tik už 25 eurus

Norite girtis, kad turite įtakingų draugų ir jums patinka kadenciją baigęs Prancūzijos prezidentas? Už 25 eurus (maždaug 86 litus) galite įgyti teisę save oficialiai vadinti „Nicolas Sarkozy draugu”.

N.Sarkozy „draugų” būrys pagausėjo bent 5 tūkstančiais naujų narių.<br>„Reuters”
N.Sarkozy „draugų” būrys pagausėjo bent 5 tūkstančiais naujų narių.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Plikūnė (Specialiai LR, Paryžius)

Aug 28, 2012, 9:24 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:52 AM

N. Sarkozy draugų asociacija (Association Nationale des Amis de Nicolas Sarkozy. – pranc. k.), purtydamasi išrinktųjų ratelio įvaizdžio, atvėrė duris plačiajai visuomenei.

Apie tai praėjusį savaitgalį paskelbė Nicoje susirinkę N. Sarkozy politiniai sąjungininkai ir gerbėjai.

„Nesame muziejus. Mes pasukome į ateitį”, – bendražygius bandė uždegti Brice’as Hortefeux, ilgametis N. Sarkozy politinis bendražygis ir vieno jo sūnų krikšto tėvas.

Taigi nuo šio savaitgalio pretenduoti į N. Sarkozy draugų ratą gali kiekvienas.

Juolab kad procedūra nesudėtinga – tereikia iš internetinio asociacijos puslapio atsisiųsti narystės formą ir ją užpildyti. Prašoma nurodyti savo asmeninius duomenis, adresą ir profesiją.

Užpildytą formą ir 25 eurų čekį telieka nusiųsti į asociacijos būstinę Paryžiuje.

Asociacijos duomenimis, jau maždaug penki tūkstančiai žmonių pasinaudojo tokia galimybe. O N. Sarkozy asociacijos sąskaita papildyta mažiausiai 125 tūkstančiais eurų.

Šią draugystės akciją palydėjo skeptikų atsiliepimai, kad tai tėra N.Sarkozy viešųjų ryšių akcija siekiant pasikloti stabilų pamatą grįžti į didžiąją politiką.

„Blizgučių prezidento” ir turtuolių draugo įvaizdis, pasak analitikų, buvo viena jo pralaimėjimo prezidento rinkimuose priežasčių.

O štai dabar N.Sarkozy „draugu” gali tapti kiekvienas. O gal ir ne, mat prancūzų žurnalistai jau šaiposi, ypač iš kairiųjų stovyklos.

„Ar ūkininkai neturėtų pretenduoti?” – incidentą žemės ūkio mugėje, kai N. Sarkozy vienam dalyviui išdrėbė „dink, nelaimingas kvaily”, pašaipiai prisiminė kai kurie prancūzų žurnalistai.

Vis dėlto viešųjų ryšių specialistai neabejoja, kad tokios akcijos prisidės prie pastangų N.Sarkozy susigrąžinti pasitikėjimą.

53 proc. Prancūzijos konservatorių, Sąjungos už liaudies judėjimą palaikytojų norėtų, kad „N. Sarkozy grįžtų į politinį gyvenimą ir būtų dešiniųjų kandidatas” 2017 metų prezidento rinkimuose.

Tad jei ir atsirastų „draugų už pinigus”, jų greičiausiai neužtektų, jeigu rinkimai vyktų tuoj pat. Vis dėlto iki rinkimų dar penkeri metai, o „25 eurų armijos” gretos kasdien auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.