Brazilijoje – triukšmas dėl civilinės trijų žmonių sąjungos

Brazilijoje – triukšmo banga. Ji kilo vienai notarei San Paulo valstijoje įregistravus civilinę trijų žmonių sąjungą, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 9:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:51 AM

Notarė Claudia do Nascimento Domingues pareiškė, kad vyras ir dvi moterys turėtų įgyti šeimos teises. Esą Brazilijos įstatymai tokios sąjungos nedraudžia.

Vis dėlto žinia apie tokį teisininkės sprendimą įsiutino šalies religines organizacijas. Tai - nenuostabu, mat Brazilija - itin katalikiška valstybė.

Viena teisininkė trijų asmenų civilinę sąjungą, kuri buvo sudaryta dar prieš tris mėnesius, pavadino „absurdiška ir visiškai neteisėta“.

Trys Rio de Žaneiro gyventojai kartu - jau treji metai. Jie bendrai moka sąskaitas ir dalijasi kitas išlaidas. Pasak notarės, brazilai taip pat atidarė ir bendrą sąskaitą banke - tai nedraudžiama įstatymais.

Parengti reikiamus dokumentus notarei padėjęs juristas Nathanielis Santosas Batista tvirtina, kad sąjungos sudarymo tikslas buvo apsaugoti kitų asmenų teises vieno iš partnerių mirties ar skyrybų atveju.

C.do Nascimento Domingues savo ruožtu teigia, kad šeimos samprata akivaizdžiai pakito. „Mes pripažįstame tik tai, kas visada egzistavo. Neišrandame nieko nauja. Ar tai gerai, ar blogai, nesvarbu, bet dabar šeima kitokia nei anksčiau“, - kalbėjo notarė.

Tiesa, nors civilinė sąjunga jau įregistruota, kol kas neaišku, ar teismai, paslaugų tiekėjai ir privačios bendrovės - pavyzdžiui, sveikatos draudikai - pripažins jos teisėtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.