Pokštas apie skęstančius juodaodžius žinių tarnybos vadovui kainavo postą (video)

„Yahoo News“ atleido savo Vašingtono biuro vadovą Davidą Chalianą po to, kai jis eteryje išrėžė, jog pretendentas į Baltuosius Rūmus Mittas Romney „laimingai švenčia, kol juodaodžiai skęsta“, - praneša BBC.

M. Romney su žmona Ann tikisi pergalės.<br>„Reuters“
M. Romney su žmona Ann tikisi pergalės.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2012, 12:33 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:40 AM

Apžvalgininkui frazė išsprūdo esant įjungtam mikrofonui, kai jis galvojo, kad žiūrovai jo negirdi. Vyras kalbėjo apie uraganą „Izaokas“, kuris pasiekė Luizianą Respublikonų partijos suvažiavimo metu. „Yahoo“ teigė, kad pareiškimas neatskleidžia visos kompanijos pažiūrų ir kad jie atsiprašė M. Romney rinkimų grupės.

Pats D. Chalianas trečiadienį sakė, kad jis „giliai apgailestauja“.

Jo netaktas šmėkštelėjo antradienio vakarą, kai „Yahoo News“ ruošėsi pradėti tiesioginę transliaciją iš Respublikonų nacionalinės konvencijos Tampoje, Floridoje, kartu su „ABC News“. Vaizdo įraše, paviešintame „Youtube“ komentatoriai diskutuoja apie uraganą „Izaokas“, kuris nuo tada gerokai aprimo, tapdamas tropine audra.

Filmuotoje medžiagoje rodomas M. Romney ir jo žmona Ann, o fone galima išgirsti pašalinį balsą tariant: „Jie visai nesusirūpinę“. Vėliau pasigirsta juokas, kai D. Chalianas pašmaikštauja: „Jie laimingai švenčia, kol juodaodžiai skęsta“.

Vėliau D. Chalianas savo „Facebook“ puslapyje atsiprašė „taip netinkamai ir neapgalvotai pajuokavęs“.

„Yahoo“ atstovė naujienų agentūrai AP patvirtino, kad vyras iš karto buvo nušalintas. „Mes jau susisiekėme su M. Romney kampanija ir atsiprašėme Mitto Romney, jo darbuotojų, rėmėjų ir visų, kurie buvo įžeisti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.