Šiaurės Korėją talžo stichijos, kilo bado grėsmė

Šiaurės Korėjai gresia

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters", ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 5:20 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:25 AM

Šiaurės Korėją šiais metais nusiaubė galingi potvyniai, įskaitant šios savaitės pradžioje užgriuvusį taifūną ir dar vieną artėjančią audrą. Šalis nepajėgi susidoroti su didesniais padariniais, sakė Kimas Hartsneris.

„Katastrofos padariniai ir dydis yra šokiruojantys, - trečiadienio vakarą naujienų agentūrai „Reuters“ Pekine sakė K. Hartsneris, turėdamas omenyje birželio pabaigoje prasidėjusius ir iki liepos pabaigos trukusius potvynius, per kuriuos žuvo mažiausiai 169 žmonės, 400 vis dar laikomi dingusiais, o 212 tūkst. 200 liko be pastogės. - Jie patyrė penkias ar šešias vieną paskui kitą įvykusias katastrofas. Tai ilgalaikė problema, o atsargų labai mažai“. Jis pridūrė, kad trūksta net paprasčiausių medžiagų namams atstatyti.

K. Hartsneris Šiaurės Korėjoje lankėsi ketvirtą kartą nuo praėjusių metų, kai „Mission East“ buvo suteiktas priėjimas.

1990-aisiais badas nusinešė milijono žmonių gyvybes. Šiaurės Korėjoje iki šiol trūksta maisto. Pasak ekspertų, tai atspindi atsiskyrusios ir centralizuotos šalies ekonomikos sistemos silpnybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.