Šimtametis vairuotojas Los Andžele šalia mokyklos partrenkė 11 žmonių

Šimtametis vyras automobiliu užvažiavo ant šaligatvio ir partrenkė 11 žmonių, tarp kurių 9 vaikai. Nelaimė įvyko trečiadienį JAV, pietų Los Andžele, priešais pradinę mokyklą, kurioje ką tik buvo pasibaigusios pamokos.

P. Carteris bandė išvažiuoti iš parduotuvės stovėjimo aikštelės, bet užuot atbulas pasukęs į gatvę, pasuko į šaligatvį.<br>AP
P. Carteris bandė išvažiuoti iš parduotuvės stovėjimo aikštelės, bet užuot atbulas pasukęs į gatvę, pasuko į šaligatvį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 11:22 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:40 AM

Kai atvyko ugniagesiai, keturi vaikai buvo kritinės būklės, bet ligoninėje ji stabilizavosi. Tikimasi, kad visi nukentėjusieji išgyvens, sakė kapitonas Jaime'as Moore'as.

Šviesiai mėlynos spalvos „Cadillac“ lėtai atbulas įvažiavo į tėvų ir vaikų grupę, perkančią užkandžius iš gatvės prekiautojo. Pasak liudininkų, minia trankė jo langus ir šaukė, kad sustotų, tačiau keletas vaikų vis vien įstrigo po automobiliu.

Aplink išsibarstė saldainiai, monetos, vaikų kuprinės ir batai.

Policija nustatė, kad vairuotojas vardu Prestonas Carteris, ir sakė, kad jis buvo labai geranoriškas. Vyras turi vairuotojo pažymėjimą. Rugsėjo 5-ąją jam sueis 101 metai.

„Mano stabdžiai nesuveikė. Aš nebesuvaldžiau automobilio“, - sakė jis žurnalistams.

Paklaustas apie partrenktus vaikus šimtametis sakė: „Žinoma, kad man dėl to labai liūdna. Nė už ką to nepadaryčiau. Mano užuojauta jiems.“

P. Carteris bandė išvažiuoti iš parduotuvės stovėjimo aikštelės, bet užuot atbulas pasukęs į gatvę, pasuko į šaligatvį.

„Manau, kad jis apsiskaičiavo. Ponas yra senyvo amžiaus, - sakė policijos kapitonas George'as Rodriguezas. - Suprantama, kad dėl jo pažeidimo bus priimti atitinkami sprendimai.“

Vyresnio amžiaus vairuotojai sukėlė jau ne vieną tragediją. 2003 m. 86 m. vyras Santa Monikoje supainiojo pedalus ir vietoj stabdžių nuspaudė akseleratorių, o tada supanikavo ir įvažiavo į lauke šurmuliuojančią mugę. 10 žmonių žuvo, 63 buvo sužeisti.

Pagal JAV Kalifornijos valstijos įstatymus, žmonės, vyresni kaip 70 metų, turi pratęsti savo vairuotojo pažymėjimą atvykdami asmeniškai – negali to padaryti internetu arba elektroniniu paštu. Vyresnio amžiaus vairuotojams taip pat reikia atlikti papildomus vairavimo testus, jeigu jie neišlaiko regėjimo egzamino, arba jeigu policininkas, gydytojas ar šeimos nariai iškelia klausimų dėl jo sugebėjimo vairuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.