Kodėl pasaulis ilgisi princesės Dianos?

Rugpjūčio 31-ąją minime 15-asias Didžiosios Britanijos ir viso pasaulio netekties metines. Tądien žuvo viena garsiausių visų laikų princesių. Princesė Diana buvo ryški asmenybė turėjo begalę savybių, dėl kurių žmonės iki šiol jos negali užmiršti. „ABC News“ pateikia šešias svarbiausias.

Net praėjus 15 metų po mirties, pasaulis vis dar ilgisi Velso princesės.<br>„Reuters“
Net praėjus 15 metų po mirties, pasaulis vis dar ilgisi Velso princesės.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2012, 9:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:44 AM

1. Gebėjimas bendrauti su žiniasklaida. Tapusi karališkosios šeimos nare, Diana turėjo greitai priprasti prie nuolatinio žiniasklaidos dėmesio. Ji taip meistriškai įsitraukė į viešumo žaidimą, kad beregint puošė pirmuosius laikraščių puslapius ir mados žurnalų viršelius visame pasaulyje. Net praėjus ilgiems metams po jos mirties, princesės pasirodymas viršelyje pritraukia visų žvilgsnius.

2. Mados jausmas. Įsivaizduokite, kaip būtų atrodžiusios praėjusių metų karališkosios vestuvės, jei Diana būtų gyva. Tiksliau, ką ji būtų vilkėjusi. Savo nepriekaištingu stiliumi princesė visuomet žavėdavo, ypač tąkart, kai pasipuošė nuostabia juoda Christinos Stambolian suknia, atidengiančia pečius 1994-aisiais, po to, kai atskleista princo Charleso neištikimybė. Išsiskyrusi ji galėjo dar laisviau eksperimentuoti su savo įvaizdžiu.

3. Nauji vėjai pasaulio suvokime. Kai Velso princesė 1989-aisiais Harlemo ligoninėje aplankė ir apkabino 7-erių metų berniuką, sergantį AIDS, ji padėjo „sugriauti mitą, apie viruso plitimą“, parodydama, kad negalima užsikrėsti per paprastą kasdienį kontaktą ir taip pradėdama dialogą tarp sergančiųjų ir visuomenės.

4. Sukimasis žvaigždžių rate. Nors karališkoji šeima buvo nuolat akylai saugoma, Dianos šiluma ir noras išsilaisvinti iš protokolo gniaužtų subūrė aplink ją daug žymių žmonių. Dainininkas Eltonas Johnas, dizaineris Dianni Versace ir daug kitų garsenybių buvo artimi Dianos draugai.

5. Reikšmingi žmonijai laimėjimai. Diana puikiai suvokė, kad gali pasinaudoti savo statusu geriems tikslams. Ji žinojo, kad jos nuotraukos, kuriose princesė dėvi šalmą ir vaikšto Angolos minų lauke, pritrauks visuomenės dėmesį ir privers susimąstyti apie sužeidimus, kuriuos jos sukėlė. 1998-aisiais Didžioji Britanija kartu su 120 kitų šalių pasirašė Otavos sutartį, kuria nutarta pašalinti minas. 6. Jos motinystė. Diana, augindama princus Williamą ir Harry, taip pat nepaisė tradicinių karališkosios šeimos stereotipų. Ji jautėsi ne tik žmona ir princesė, bet ir motina. Diana vežėsi vos vienerių Williamą į turą po Australiją ir Naująją Zelandiją, panašių nuotykių turėjo ir jaunėlis. Ji netgi aplankė su jais Disneilendą ir buvo tokia paprasta motina, kokia tik galėjo. Prieš keletą metų princas Williamas sakė: „Jos spindinti šypsena pasitikdavo mus, pareinančius iš mokyklos. Ji paprasčiausiai buvo geriausia mama pasaulyje. Labai jos ilgimės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.