Kremlių papiktino M. Romney komentarai

Rusijos prezidento Vladimiro Putino vyriausiasis atstovas spaudai

M. Romney pažadėjo sugriežtinti JAV politiką Rusijos atžvilgiu.<br>AP
M. Romney pažadėjo sugriežtinti JAV politiką Rusijos atžvilgiu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2012, 8:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:44 AM

„Maskva ir Vašingtonas įvairiausiais lygmenimis, ne kartą pabrėždavo savo sampratą, jog neleistina tokia situacija, kai dvišaliai santykiai aukojami, tampa rinkiminių batalijų įkaitais“, - sakė Dmitrijus Peskovas žurnalistų paprašytas pakomentuoti M. Romeny žodžius, jog atėjęs į valdžią jis nebūsiąs toks lankstus Maskvos atžvilgiu kaip Baracko Obamos administracija.

„Kaip jau ne kartą pabrėždavo valstybės vadovas, Rusija yra ir bus suinteresuota plėtoti dvišalius Rusijos ir Amerikos santykius“, - nurodė D. Peskovas.

Ketvirtadienį Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus M. Romney pažadėjo sugriežtinti JAV politiką Rusijos atžvilgiu.

„Mano administracijoje mūsų draugai sulauktų daugiau lojalumo, o ponas Putinas matytų mažiau lankstumo ir tvirtesnį stuburą“, - pareiškė M. Romney, skambant pritariantiems delegatų šūksniams.

„Mes gerbsime Amerikos demokratinius idealus, nes laisvas pasaulis yra taikesnis pasaulis“, - pridūrė jis.

„Jis (B. Obama) apleido mūsų draugus Lenkijoje, nusigręždamas nuo mūsų įsipareigojimų dėl priešraketinės gynybos, pažadėjęs Rusijos prezidentui (Vladimirui) Putinui po rinkimų lapkritį, jei bus išrinktas, būti lankstesnis, kaip to nori jis (V.Putinas)“, - pareiškė M. Romney.

M. Romney priminė, kad taip B. Obama kalbėjo 2012-ųjų kovą Seule, susitikęs su tuometiniu Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu, ir prašė perduoti tai V.Putinui.

JAV prezidento ištartus žodžius, sakomus ne žiniasklaidai, tada nugirdo žurnalistai, nes vienas mikrofonų netoli abiejų lyderių nebuvo išjungtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.