Pentagonas gali iškelti bylą knygos apie O. bin Ladeno žūtį autoriui

Pentagonas teigia, kad

Knygos apie O. bin Ladeną autorius gali susilaukti nemalonumų.<br>AP
Knygos apie O. bin Ladeną autorius gali susilaukti nemalonumų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2012, 11:18 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:06 AM

JAV gynybos departamento teisininkas informavo buvusį laivyno specialiųjų pajėgų narį, kad jis pažeidė sutartis, kuriomis pažadėjo neišduoti kariuomenės paslapčių. Pentagonas teigia, kad 2007 metais buvęs karys laivyne pasirašė du susitarimus dėl informacijos neatskleidimo.

Knyga „Nepaprasta diena“ („No easy day“), kuri buvo pasirašyta Marko Oweno pseudonimu, turėtų pasirodyti rugsėjo 11-ąją. Prieš išleidžiant knygos neperžiūrėjo nei Pentagonas, nei Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) ar Baltieji rūmai ir JAV vyriausybės pareigūnai perspėja, kad dėl netinkamo slaptos informacijos atskleidimo autoriui gali grėsti baudžiamoji byla.

Šią savaitę naujienų agentūra „Associated Press“, kuri gavo išankstinę knygos kopiją, pranešė, kad „Nepaprasta diena“ paneigia oficialius pranešimus apie tai, kas įvyko per reidą O. bin Ladeno namuose. Knygoje rašoma, kad O. bin Ladenas buvo nušautas, kai tik iškišo galvą iš savo miegamojo. Tačiau pagal oficialią JAV versiją, kariai jį nušovė tik tuomet, kai jis bandė vėl grįžti į miegamąjį ir kilo įtarimas, kad iš ten jis gali pasiimti ginklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.