JAV šaiposi iš C. Eastwoodo spektaklio

Įsivaizduojamą pokalbį su JAV prezidentu Baracku Obama per Respublikonų partijos nacionalinį suvažiavimą suvaidinęs Clintas Eastwoodas turbūt nemanė, kad toks jo išsišokimas užgoš patį Mittą Romney, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis naujienų agentūromis „Reuters“ ir AP.

C. Eastwoodas nemaloniai nustebino respublikonus pokalbiu su kėde, kurioje sėdėjo nematomas B. Obama.<br>AP
C. Eastwoodas nemaloniai nustebino respublikonus pokalbiu su kėde, kurioje sėdėjo nematomas B. Obama.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2012, 9:29 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:07 AM

M. Romney dar ketvirtadienio vakarą iškilmingai sutiko tapti respublikonų kandidatu į prezidentus ir mesti iššūkį B. Obamai per lapkričio rinkimus.

Visą savaitę kilo ir buvusio Masačusetso gubernatoriaus reitingai – M.Romney pagal populiarumą apklausose netgi lenkė demokratų prezidentą.

Tačiau jau netrukus visa Amerika kalbėjo ne apie M. Romney, o apie jam į pagalbą labai jau savotišku būdu atskubėjusį aktorių C. Eastwoodą.

Garsaus filmo „Purvinasis Haris” („Dirty Harry”) žvaigždė per kruopščiai surežisuotą suvažiavimą pribloškė M. Romney kampanijos strategus ir, suvaidinęs pokalbį su B. Obama, tapo internetinių juokelių pažiba.

Klausimai – tuščiai kėdei

Žinoma, B. Obamos Tampos mieste nebuvo – prezidentas dalyvavo savosios kampanijos renginiuose Ajovos valstijoje ir pamažu ruošėsi šiandien prasidedančiam Demokratų partijos nacionaliniam suvažiavimui.

Tad C. Eastwoodas kalbėjosi su tuščia kėde, ant kurios neva sėdėjo nematomas B.Obama.

„Prezidente, kaip jums sekasi dėl pažadų, duotų prieš ketverius metus? Ką jūs sakote žmonėms?” – kėdės klausinėjo 82 metų aktorius, kurio šou televizorių ekranuose stebėjo maždaug 30 mln. amerikiečių.

C.Eastwoodo kalbai buvo skirtos 5 minutės. Tačiau jis net 12 minučių išsijuosęs kritikavo demokratus, o galiausiai taip įsijautė, kad perbraukė pirštu sau per gerklę – esą B. Obamai reikia pasitraukti.

Internautų pajuokos objektas

Televizijos kameros tuo metu nukrypo į respublikonų lyderius, kurie nesurepetuotą C.Eastwoodo pasirodymą stebėjo akmeniniais veidais.

Kad Holivudo žvaigždės improvizacija užgoš M. Romney, bijota ne be reikalo – aktoriaus šou iškart tapo masinių patyčių socialiniuose tinkluose auka.

Socialiniame tinkle „Twitter” žaibiškai įkurta paskyra „InvisibleObama” („Nematomas Obama”. – Red.). Prie jos prisijungę internautai vienas po kito skelbė nuotraukas, kuriose pozavo šalia tuščių kėdžių.

„Kiek suprantu, C. Eastwoodas mane pamėgdžiojo.

Kartu su teisininkais jau ruošiame ieškinį”, – pajuokavo ir komikas Bobas Newhartas, garsėjantis pokalbiais su nematomais pašnekovais.

B. Obama reaguoja humoru

Savo ruožtu solidesni politikos apžvalgininkai jau pastebėjo, kad C. Eastwoodo spektaklis tikrai nepadėjo M. Romney įgyti didesnio populiarumo.

Respublikonų stovykla tikėjosi, kad partijos nacionalinis suvažiavimas išvirs į M. Romney persvarą prieš B. Obamą apklausose.

Tačiau šeštadienio vakarą demokratas vėl aplenkė savo varžovą, o dar daugiau dėmesio sulauks jau šiandien – Šarlotėje prasideda demokratų nacionalinis suvažiavimas.

Anot analitikų, B. Obama kol kas atrodo itin pasitikintis savimi. Esą net šiurkščiausias respublikonų atakas jis atremia humoru.

Pavyzdžiui, į C. Eastwoodo pasirodymą B. Obama sureagavo į „Twitter” įdėdamas savo nuotrauką iš Baltųjų rūmų, kurioje jis sėdi prezidento kėdėje, ir šalia paskelbdamas: „Ši kėdė netuščia.”

Atskleidė receptą

B. Obama tesėjo pažadą. Šeštadienį Baltieji rūmai atskleidė slaptą prezidentui nedideliais kiekiais daromo medaus alaus receptą.

„Visuomenei taip susidomėjus alaus darymu Baltuosiuose rūmuose nusprendėme, kad geriau pulsime tiesiai prie jo”, – Baltųjų rūmų tinklaraštyje parašė vienas B. Obamos virėjų Samas Kassas.

„Kiek žinome, šis alus yra pirmasis alkoholinis gėrimas, daromas Baltųjų rūmų teritorijoje”, – pridūrė S. Kassas.

Virėjai esą ištobulino iš vietos alaus parduotuvės gautą receptą, pagal kurį į alų dedama medaus, „iškopinėto iš pirmojo visų laikų bičių avilio pietinėje pievelėje Baltųjų rūmų sode”.

Daugiau nei 12 tūkst. žmonių Baltųjų rūmų interneto svetainėje „We the People” buvo pasirašę peticiją prašydami paaiškinti, kaip daromas ypatingasis Baltųjų rūmų alus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.