H. Chavezui velniu smirdėjo ne G. W. Bushas, o Jungtinių Tautų podiumas (video)

Perrinkimo siekiantis Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas prisiminė garsujį 2006 metų incidentą, kuomet jis iš Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos tribūnos tuometį JAV lyderį George’ą W. Bushą išvadino velniu. H. Chavezas paaiškino, kad jam asociacijas su šėtonu sukėlė paties podiumo kvapas.

H. Chavezas šmaikštaudamas priminė savo šalininkams 2006 metų incidentą.<br>„Reuters“
H. Chavezas šmaikštaudamas priminė savo šalininkams 2006 metų incidentą.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

2012-09-05 11:32, atnaujinta 2018-03-16 22:59

Nuo garsiosios H. Chavezo kalbos Niujorke prabėgo jau beveik šešeri metai. Tačiau Venesuelos prezidentas, regis, ir pats mano, kad incidentas tebėra svarbi jo įvaizdžio dalis.

Audringasis socialistinių pažiūrų politikas paaiškino, kad JT Generalinės Asamblėjos tribūna jam iš tiesų smirdėjo siera.

Savo pasamprotavimui per kampanijos renginį antradienio vakarą H. Chavezas pasitelkė stiklinį indą su žalia nafta. Esą ji skleidžia sieros, kuria neva spjaudosi velnias, kvapą.

2006-aisiais G. W. Bushas kalbą JT sakė diena anksčiau nei Venesuelos prezidentas. O šis, užlipęs į tribūną, Amerikos vadovą pavadino velniu.

„Manote, kad aš planavau tai pasakyti? Ne, ne, ne. Tai tiesiog atsitiko, – antradienį prisiminė H. Chavezas. – Užlipau į tribūną ir pajutau sieros kvapą. Nežinau, kodėl, bet man smirdėjo siera“.

Prezidento rinkimai Venesueloje įvyks spalio 7 dieną. H. Chavezo rinkiminės kalbos ir toliau tradiciškai persmelktos kritika neva imperinę politiką vykdančioms JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.