Žudynės Alpėse kilo po brolių ginčo?

Prancūzų policija

Policija neskuba pateikti išvadų.<br>AP
Policija neskuba pateikti išvadų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 7, 2012, 5:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:41 PM

„Atrodo, kad vyko dviejų brolių ginčas dėl pinigų. Tai atrodo patikima informacija, ateinanti iš britų policijos, - žurnalistams sakė prokuroras Ericas Maillaud. - Brolį reikės nuodugniai apklausti. Kiekviena informacija bus skrupulingai ištirta.“

Tačiau jis perspėjo nedaryti skubotų išvadų sakydamas, kad sunku įsivaizduoti, kaip ginčas tarp šeimos narių galėjo „peraugti iš barnio dėl pinigų į keturgubą žmogžudystę“.

Irake gimęs šios šeimos draugas Zaidas al Abdi sakė: „Jis (nužudytasis) sakė man nusisamdęs advokatų ir įsivėlęs į ginčą dėl didelės pinigų sumos.“

Savo ruožtu žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad kalbama apie ginčą dėl palikimo, verto per 1,2 mln. eurų (4,14 mln. litų).

Vienas policijos šaltinis sakė, kad nužudytojo Saado al Hilli - 50-mečio Britanijos piliečio, gimusio Irake - brolis ketvirtadienį pasidavė britų policijai teigdamas esąs nekaltas ir sutinkantis bendradarbiauti atliekant tyrimą.

Tiriame ir kitą versiją - jog su šiuo incidentu susijusios užsienio žvalgybos tarnybos.

Detektyvai aiškinasi S. al-Hilli ryšius su buvusiu Irako diktatoriumi Saddamu Husseinu.

Pasak nužudytų sutuoktinių kaimynų, S. al Hilli pabėgo į Didžiąją Britaniją 2002 metais su savo tėvais, kurie „buvo priversti palikti Iraką Saddamo režimo“.

Saadas dirbo Anglijos pietryčių mieste Gildforde palydovų inžinerijos bendrovėje „Surrey Satellite Technology“, tačiau taip pat turėjo savo bendrovę „SH Tech“, rengusią techninius projektus lėktuvų gamybos pramonei.

S. al Hilli, jo žmona ir uošvė buvo nušautos trečiadienį vienoje miške įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje Prancūzijos Alpių turistiniame regione. Per šį išpuolį taip pat buvo nušautas vienas vietos dviratininkas.

Visos keturios aukos buvo pribaigtos šūviais į kaktą, nurodė pareigūnai, o šių žudynių braižas turi daug profesionalaus žudiko atakos požymių.

Per šį išpuolį gyvos liko dvi mažametės, kurios tikriausiai yra nušautų sutuoktinių dukros: viena keturmetė buvo rasta pasislėpusi po savo nužudytos motinos sijonu, kur pratūnojo apie aštuonias valandas ir iš pradžių nebuvo pastebėta policijos. Jos septynmetė sesuo buvo sunkiai sužeista.

S. al Hili kaimynai Anglijoje sakė, kad jis buvo inžinierius, taip pat atpažino tarp aukų jo žmoną Iqbal, kuri buvo Irako pilietė, bei jo uošvę, turėjusią Švedijos pasą. Kaip pranešima, sutuoktinių septynmetė dukra vardu Zainab, o keturmetė - Zeena.

Prancūzijos pareigūnai atpažino ir ketvirtąją auką - dviratininką, kuris žudynių vietoje tikriausiai atsidūrė atsitiktinai. Kaip pranešama, šis vyras yra Sylvainas Mollier, trijų vaikų tėvas, gyvenęs netoliese ir dirbęs branduolinės energetikos pramonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.