Pagal populiarumą B. Obama jau pastebimai lenkia M. Romney

Dabartinis Baltųjų rūmų šeimininkas Barackas Obama prieš artėjančius prezidento rinkimus pagal populiarumą jau pastebimai lenkia savo varžovą respublikoną Mittą Romney. Tai rodo šeštadienį

Dabartinis Baltųjų rūmų šeimininkas B. Obama prieš artėjančius prezidento rinkimus pagal populiarumą jau pastebimai lenkia savo varžovą respublikoną M. Romney.<br>AP
Dabartinis Baltųjų rūmų šeimininkas B. Obama prieš artėjančius prezidento rinkimus pagal populiarumą jau pastebimai lenkia savo varžovą respublikoną M. Romney.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2012, 6:10 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:09 PM

Apklausoje dalyvavo 1 tūkst. 457 žmonės.

Jeigu valstybės vadovo rinkimai būtų vykę šį savaitgalį, 47 proc. respondentų būtų atidavę savo balsus už B. Obamą, M. Romney būtų surinkęs tik 43 proc. rinkėjų balsų, rodo apklausos duomenys.

Sociologai patikslina, kad apklausos dalyviai ypač vertina darbines ir dorovines dabartinio Baltųjų rūmų vadovo savybes. Pavyzdžiui, 46 proc. apklaustųjų vadina jį „pakankamai protingu, kad deramai atliktų savo darbą“. Apie respublikoną M. Romney tokios nuomonės laikosi tik 37 proc. respondentų.

Kaip rodė įvairios apklausos, pastaraisiais mėnesiais B. Obama ir M. Romney turėjo beveik vienodą skaičių rėmėjų, o kartais respublikonų partijos iškeltam kandidatui pavykdavo netgi šiek teik aplenkti savo varžovą.

Augančius B. Obamos reitingus sociologai sieja su Demokratų partijos suvažiavimu, vykusiu šią savaitę Šarlotėje (Šiaurės Karolinos valstija). Tačiau, tvirtinti, ar dabartiniam prezidentui pavyks išsaugoti šią persvarą, jie kol kas nesiryžta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.