J. Tymošenko kameros draugė: „Ji apsimetinėja serganti“ (video)

Ukrainoje kilo triukšmas dėl buvusios premjerės Julijos Tymošenko duoto interviu. Kartu su J. Tymošenko kalėjusi Julija Abaplova pasakojo, kad politikė tik apsimeta serganti, o savo patogioje kameroje maitinasi delikatesais, apie kokius dauguma ukrainiečių gali tik pasvajoti. J. Tymošenko gynėjai pareiškė, kad J. Abaplovos interviu – melas, kad moteriai buvo daromas spaudimas. Kalėjimų sistemos darbuotojai tvirtina, kad interviu buvo savanoriškas. Vėliau J. Tymošenko advokatas pateikė J. Abaplovos ranka rašytą prisipažinimą, kad ji buvo spaudžiama apšmeižti savo kameros draugę, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2012, 10:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:59 PM

Komfortas ir sportas

Savo pasakojimą J. Abaplova pradėjo nuo „komfortiškos“ kameros, kurioje ji gyveno su buvusia Ukrainos premjere: nuteistosios turėjo vonios kambarį ir virtuvę. Maitinimu J. Tymošenko taip pat negali skųstis, mano kameros draugė: „Nuolatiniai perdavimai, neįsivaizduojami kiekiai išskirtinių užjūrio vaisių ir daržovių.“

Tvarkytis kameroje, pasak J. Abaplovos, tekdavo jai vienai: „Visą tą laiką, kai buvau šalia jos, aš buvau jai kaip tarnaitė. Tai yra, aš valiau patalpą, aš ruošiau valgį, ruošiau vonią.“

Stebėdama savo įžymiąją kaimynę, J. Abaplova padarė išvadą, kad jos skundai dėl sveikatos – farsas. Pavyzdžiui, J. Tymošenko neslėpė nuo kaimynės, kad užsiima sportu: prašydavo į vonią atnešti kėdę, plastikinius butelius pripildavo vandens ir treniruodavosi. O kolonijos darbuotojams sakydavo, kad negali sėdėti.

„Maždaug 3-4 kartus per savaitę atvažiuodavo įvairios delegacijos, ateidavo gynėjai. Suprantama, kad prieš jų vizitus ji, kaip bet kuri moteris, gražindavosi, apsiaudavo aukštakulnius. Nors medicinos darbuotojams ji skundėsi skausmais nugaroje ir sakė, kad negali vaikščioti“, - pasakojo J. Tymošenko kameros draugė.

Pasak J. Abaplovos, kartais J. Tymošenko užmiršdavo apie savo vaidybą ir netgi matant kolonijos darbuotojams žengdavo keletą žingsnių. „Visa tai atrodė kaip vaidyba, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį, susikurti sau reklaminę kampaniją“, - sakė ji.

J. Abaplova skundėsi, kad patyrė spaudimą iš J. Tymošenko advokatų – jie bandė ją palenkti dovanomis, kad ji pasakytų reikalingus dalykus spaudai. Teisininkai taip pat važiuodavo pas moters artimuosius ir bandė ją paveikti per jos tėvą.

Perkėlimą iš J. Tymošenko kameros J. Abaplova sutiko su palengvėjimu. „Aš noriu ramiai atsėdėti savo laiką ir išeiti į laisvę“, - sakė ji.

Neapsisprendžia, kur tiesa

J. Tymošenko gynėjai akimirksniu sureagavo į skandalingą jos kameros draugės išpažintį. „Aš žinau, kaip šitą žmogų, narsų žmogų, penkis mėnesius kankino Kačianovkos kolonijoje“, - sakė buvęs politikės advokatas Sergejus Vlasenko. Jis netgi sakė galintis „rasti“ nepaneigiamų įrodymų, kaip kalinę privertė duoti tokį melagingą interviu.

Ukrainos penitenciarinės tarnybos darbuotojai neigia tokius teisininko pareiškimus ir sako, kad J. Abaplova entuziastingai priėmė žurnalistų pasiūlymą papasakoti apie savo kameros draugę. „J. Tymošenko gynėjo S. Vlasenko pareiškimai apie Kačianovkos kolonijos darbuotojų J. Abaplovai neva darytą psichologinį spaudimą ar kitus neteisėtus veiksmus, visiškai neatitinka tiesos, yra atvirai provokaciniai ir siekiantys diskredituoti penitenciarinę sistemą“, - salė jie.

Pati J. Tymošenko sakė, kad jos kameros draugę privertė duoti melagingą interviu, grasindami jos sūnaus laisve. Eskpremjerė taip pat tvirtina, kad neturėjo jokių problemų santykiuose esu kaimyne.

J. Abaplova vienoje kameroje su J. Tymošenko gyveno nuo 2011 m. gruodžio 30 d. iki 2012 m. balandžio 20 d. Moteris dar tebėra už grotų.

Netrukus įrodymas, kad J. Abaplova davė melagingą interviu, buvo pateiktas - S. Vlasenko parodė J. Abaplovos ranka rašytą laišką, kuriame ji prisipažįsta melavusi. „Man sakė, kad turiu susitikti su žurnalistais, kad papasakočiau jiems, kokia Tymošenko bloga, kad ji gyvena idealiomis sąlygomis, kad jai viskas yra daroma... Bet aš žinau, kad tai netiesa“, - rašo J. Abaplova.

Laiške ji prideda, kad kolonijos darbuotojai nuo pat pradžių darė viską, kad apnuodytų J. Tymošenko gyvenimą, o po to iš viso nusprendė, kad ji neturi išeiti iš kalėjimo gyva.

Tačiau vėliau J. Abaplova dar kartą pakeitė nuomonę. Pažadėjusi žurnalistams šį kartą pasakyti „visą tiesą“, ji pripažino, kad S. Vlasenko pateiktą laišką tikrai rašė pati, tačiau tą darė veikiama grasinimų jai ir jos artimiesiems. „Visą tiesą“ ji sako jau ne pirmą kartą, kaskart paneigdama savo ankstesnius teiginius ir aiškindama tai spaudimu iš vienos arba kitos pusės.

Desertui J. Abaplova pateikė pikantišką žinią - tarp J. Tymošenko ir advokato S. Vlasenko buvo romanas. „Jie gana artimai bendravo. Jų santykiai buvo kaip tarp vyro ir moters“, - aiškino J. Abaplova ir pridūrė mačiusi, kaip J. Tymošenko ir S. Vlasenko bučiuojasi ir glebėsčiuojasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.