Šiaurės Korėja griežtai atsisakė Pietų Korėjos paramos

Šiaurės Korėja griežtai sukritikavo Pietų Korėjos siūlomą pagalbą nukentėjusiesiems nuo

Šiaurės Korėjos Raudonojo Kryžiaus pareigūnai nepasakė tiksliai, ką Seulas siūlė, tačiau tai buvo apibūdinta kaip „nereikšmingas atsargų kiekis“.<br>AP asociatyvi nuotr.
Šiaurės Korėjos Raudonojo Kryžiaus pareigūnai nepasakė tiksliai, ką Seulas siūlė, tačiau tai buvo apibūdinta kaip „nereikšmingas atsargų kiekis“.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-09-13 14:20, atnaujinta 2018-03-16 19:19

Pchenjanui paklausus, kokių atsargų Seulas gali suteikti, Pietų Korėja antradienį paskelbė, kad nukentėjusiesiems atsiųstų 10 tūkst. tonų miltų, 3 mln. makaronų pakuočių ir medikamentų, informuoja AP.

Pietų Korėjos susivienijimo ministerija trečiadienį informavo, kad Šiaurės Korėja atmetė pasiūlymą.

Šiaurės Korėjos Raudonojo Kryžiaus pareigūnai nepasakė tiksliai, ką Seulas siūlė, tačiau tai buvo apibūdinta kaip „nereikšmingas atsargų kiekis“.

Pietų Korėja mus rimtai įžeidė, - teigė Raudonojo Kryžiaus centrinio komiteto atstovas. - Tai aiškiai įrodo, kad Pietų Korėjos marionečių grupės pasiūlymas yra tik bandymas sulaukti dėkingumo ir apsaugoti savo įvaizdį esant visuomenės spaudimui“.

Nuo birželio Šiaurės Korėjoje per potvynius žuvo daugiau nei 170 žmonių, užtvindyti dideli dirbamos žemės plotai ir sugriauta tūkstančiai namų, informavo valstybinė žiniasklaida. Neseniai praūžęs taifūnas pareikalavo 48 žmonių gyvybių ir paliko apie 21 tūkst. gyventojų be pastogės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.