Sektantų troškimas - savo vaikus paversti tamsuoliais

Kai į Žemę ims kristi meteoritai ir visai planetos gyvybei išmuš paskutinioji, bus tik viena vieta, kurią aplenks apokalipsė. Tai bus mūsų namai - Naujoji Jeruzalė. Bent jau taip įsitikinę keistos tvirtovės, įsikūrusios Meksikoje, gyventojai.

Naujosios Jeruzalės gyventojai visuomet nešiojasi skiriamąjį sektos ženklą -- rožinį.<br>AP
Naujosios Jeruzalės gyventojai visuomet nešiojasi skiriamąjį sektos ženklą -- rožinį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2012, 12:59 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:26 PM

Prieš 39 metus šimtai meksikiečių patikėjo, kad vienam nuo Katalikų bažnyčios atskilusiam dvasininkui apsireiškė Švč.Mergelė Marija. Ji jam esą išsakė pasaulio pabaigos viziją ir nurodė, kaip išsigelbėti.

Beveik keturis dešimtmečius Turikato miestelyje jie iš plytų mūrijo aukštas sienas, bokštus ir namus. Tol, kol visiškai atsiribojo nuo išorinio pasaulio.

Pro Naujosios Jeruzalės vartus į „šventąją žemę“ negali patekti beveik niekas: nei valdžios atstovai, nei šiuolaikinio pasaulio technikos naujovės. Čia negalioja ir Meksikos įstatymai.

Maždaug 5 tūkstančių žmonių bendruomenė tiki, kad pasaulio pabaigos išvengs tik laikydamasi griežtų taisyklių: nuolat melsis, nežiūrės televizijos, nenaršys internete, nesiklausys modernios muzikos, nevilkės madingų apdarų ir nesimokys mokykloje.

Būtent dėl paskutinės nuostatos - atsisakymo ugdyti savo vaikus pagal šalyje privalomą švietimo programą - religinės sektos nariai pastaruoju metu sulaukia daug nemalonumų ir nepageidaujamo dėmesio.

Daugiau apie Meksikoje veikiančią sektą skaitykite šeštadieninio „Lietuvos ryto“ priede „Rytai Vakarai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.