Žudynių Prancūzijos Alpėse taikiniu galėjo būti dviratininkas?

Prancūzijos Alpėse rugsėjo pradžioje įvykdytą keturių žmonių nužudymą vis dar gaubia mįslės. Iki šiol nusikaltimo priežasčių ieškota analizuojant irakiečių kilmės brito ir jo šeimos gyvenimo detales, o kartu su jais nužudytas prancūzų dviratininkas laikytas atsitiktine auka.

Rugsėjo pradžioje Prancūzijoje įvykdyto nusikaltimo aukomis tapo keturi žmonės.<br>AP
Rugsėjo pradžioje Prancūzijoje įvykdyto nusikaltimo aukomis tapo keturi žmonės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2012, 8:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:38 PM

Tačiau dabar pareigūnai įtaria, kad viskas galėjo būti priešingai.

Šiurpų nusikaltimą tiriantys pareigūnai ir žiniasklaida iki šiol daugiausia dėmesio skyrė 50 metų Saado al Hilli profesinei veiklai ir gyvenimo istorijai.

Iš pradžių spėta, kad irakiečių kilmės britas, jo 47 metų žmona Ikbal ir 74-erių anyta Suhaila al Allaf žudiko aukomis galėjo tapti S. al Hilli susipykus su broliu dėl mirusio tėvo turtų.

Daugiau informacijos tikėtasi gauti iš per nusikaltimą sunkiai sužeistos S.al Hilli 7 metų dukters Zainab ir šiurpų įvykį išgyvenusios 4-erių Zeenos.

Vėliau policijos dėmesys nukrypo į inžinieriaus specialybę turėjusio S.al Hilli darbovietę – Jungtinės Karalystės Gilfordo mieste įsikūrusią palydovinių ir aerokosminių technologijų bendrovę SSTL. Čia dirbdamas vyras esą galėjo sužinoti itin svarbios ir brangios informacijos.

Kai kurie ekspertai netgi kėlė versiją, kad S.al Hilli nužudyti nurodė Iranas, kuriam inžinierius esą galėjo atsisakyti padėti vystyti technologijas.

Per nusikaltimą nužudytam prancūzų dviratininkui Sylvainui Mollierui bent jau žiniasklaidoje dėmesio skirta kur kas mažiau. Manyta, kad vyras užpuoliko auka tapo dėl to, kad važiuodamas pro šalį atsitiktinai tapo žmogžudystės liudininku.

Tačiau britų leidinys „The Daily Mail“ rašo, kad Prancūzijos policija dabar aiškinasi, ar 45 metų S. Mollieras negalėjo būti pagrindinis žudiko taikinys, o irakiečių kilmės brito šeima – tik aplinkybių aukos.

Itin didelis dėmesys skiriamas faktui, kad prancūzas dirbo atominės energetikos srityje.

Prancūzų tyrėjai aiškinasi versiją, ar vyras negalėjo gyventi vadinamojo dvigubo gyvenimo ir dėl to tapti žudiko auka.

„Ar al Hilli šeima buvo pagrindinis taikinys? Ar taikinys nebuvo dviratininkas? Tik tęsiamas darbas įvykio vietoje gali padėti aiškiai atsakyti į šį klausimą. Mes kalbame apie asmenį, kurį visi vadina džentelmenu, bet kas gali pasakyti, kad jis negyveno dvigubo gyvenimo?“ - klausė prancūzų tyrimui vadovaujantis Benedictas Vinnemannas.

S. Mollieras dirbo įmonėje „Cezus“, kuri specializuojasi cirkonio metalo apdirbime branduolinio kuro konteineriams.

„Cezus“ priklauso Paryžiuje įkurtai atominės energetikos kompanijai „Areva“, kurios atstovai 2007 metais buvo priversti paneigti vokiečių leidinio „Der Spiegel“ publikaciją. Šioje buvo teigiama, kad „Areva“ nepaisė Jungtinių Tautų sankcijų ir aprūpino Iraną sodrintu uranu.

Trijų vaikų tėvas S.Mollieras gyveno netoli Aukštutinės Savojos departamente esančio Ševalino miestelio, kuriame buvo įvykdyta žmogžudystė.

Jis turėjo du sūnus iš pirmosios ir vieną – iš antrosios santuokos. Antroji jo žmona pagimdė birželį, todėl S. Mollieras per žmogžudystę buvo išėjęs vaiko priežiūros atostogų ir laisvu metu važinėjosi dviračiu po apylinkes.

Į vyrą pataikė penkios žudiko kulkos, iš jų dvi į galvą.

Manoma, kad teismo medicinos ekspertai nori ištirti S. Molliero, kuris savaitgalį buvo laikinai palaidotas, o vėliau bus kremuojamas, kūną, bandydami išsiaiškinti žudynių priežastį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.