Lenkijoje masiškai konfiskuojami Čekijoje pagaminti gėrimai, prekyba nutraukta Švedijoje

Aidai - ir Švedijoje

Lenkija sekmadienį uždraudė pardavinėti visą Čekijoje pagamintą alkoholį.<br>„Reuters”
Lenkija sekmadienį uždraudė pardavinėti visą Čekijoje pagamintą alkoholį.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2012, 6:06 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:46 PM

„Tai nereiškia, kad tuose buteliuose yra metanolio, bet jų pardavinėjimas bus uždraustas saugumo sumetimais, kol gausime testų rezultatus“, - sakė Lenkijos nacionalinės sveikatos inspekcijos atstovas Janas Bodnaras, kurį citavo šalies naujienų agentūra PAP.

Lenkijos centriniame regione esančio Kelcų miesto muitininkai sakė, kad konfiskavo 194 butelius turbūt Čekijoje pagamintų alkoholinių gėrimų be akcizo ženklų.

„Juose gali būti metanolio. Tie buteliai ir jų etiketės panašūs tuos, kurie buvo parodyti čekų policijos paskelbtoje medžiagoje“, - sakė Kelcų muitinės atstovė Joanna Kepa.

Lenkija sekmadienį uždraudė pardavinėti visą Čekijoje pagamintą alkoholį, išskyrus alų ir vyną, nes per pastarąsias dvi savaites buvo užregistruoti penki mirties atvejai, nors ir jie ir nebūtinai yra susiję.

Pati Čekija panašų draudimą įvedė penktadienį, kiek vėliau jos pavyzdžiu pasekė kaimyninė Slovakija, kur antradienį ligoninėse atsidūrė du žmonės.

Aidai - ir Švedijoje

Trečiadienį Švedijos valstybinių monopolinių alkoholio parduotuvių tinklas „Systembolaget“ nutraukė stipriųjų alkoholinių gėrimų iš Čekijos - viskio „Hammer Head” ir trauktinės „Becherovka” - pardavimą. 54 rūšių čekišku alumi bus toliau prekiajama.

„Mes kreipsimės į tiekėjus, taip pat ištirsime šiuos čekiškus alkoholinius gėrimus savo laboratorijoje”, - pabrėžė „Systembolaget“ atstovas Lennartas Agneris.

Švedijos maisto produktų valdyba savo tinklalapyje taip pat įspėja šalies gyventojus, ketinančius vykti į Čekiją, Lenkiją ar Slovakiją, kad jie ten negertų čekiškų alkoholinių gėrimų, stipresnių kaip 20 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.