Slapta darytas įrašas atskleidė kitokį M. Romney veidą (video)

Žurnalo „Mother Jones“ paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame kandidatas į JAV prezidento postą Mittas Romney nepagarbiai atsiliepia apie rinkėjus, parodė ir daugiau viešai nematytų respublikono pusių.

Liberalios pakraipos žurnalo „Mother Jones“ paviešintas vaizdo įrašas rinkėjams parodė, kaip M. Romney elgiasi per privačius susitikimus.<br>„Reuters"
Liberalios pakraipos žurnalo „Mother Jones“ paviešintas vaizdo įrašas rinkėjams parodė, kaip M. Romney elgiasi per privačius susitikimus.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2012, 9:59 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:38 PM

Baracko Obamos varžovas už uždarų durų nevengė ne tik juokauti ar liežuvauti, bet ir mėgdžioti buvusį JAV valstybės sekretorių Henry Kissingerį.

„Mačiau Kissingerį. Aš jo paklausiau: „Kaip mes suprantami pasaulyje?“. Ir jis pasakė vieną žodį: „Silpnai“ “, - mėgdžiodamas Vokietijos žydų šeimoje gimusio H. Kissingerio akcentą kalbėjo M. Romney, kai pasakojo apie susitikimą su buvusiu JAV valstybės sekretoriumi Niujorke.

Visa tai užfiksuota slapta kamera per gegužę vykusius M. Romney pietus su rėmėjais, kuriuos surengė finansininkas Marcas Lederis. Už respublikono draugiją kiekvienas pietų dalyvis tada paklojo po 50 tūkst. JAV dolerių.

Liberalios pakraipos žurnalo „Mother Jones“ paviešintas vaizdo įrašas rinkėjams parodė, kaip M.Romney elgiasi per tokius privačius susitikimus.

Rėmėją mokė valgyti

Per rinkimų kampanijos renginius respublikonas ne vienam atrodo nerangus, nepakankamai žavingas ar atitrūkęs nuo paprastų žmonių. Tačiau jo šeima ir draugai dažnai pabrėžia, jog politikas būna visai kitoks, kai kameros išjungtos.

Šiuo atveju respublikonas tik galvojo, kad jos išjungtos.

„Tu nevalgai“, - vieną pietų dalyvį barė M. Romney. „Aš užhipnotizuotas“, - atsakė politiko rėmėjas. „Jam nuobodu iki ašarų“, - toliau juokavo respublikonas.

Vienu metu M. Romney net nutarė pamokyti rėmėją, kaip reikia valgyti. „Paėmi ją, savo šakutę, ir įsidedi(į burną)“, - aiškino kandidatas į JAV prezidento postą.

Paklaustas apie demokratų kritiką dėl jo turtų, M. Romney juokais pareiškė esantis skurdžius. „Aš esu toks neturtingas, kaip bažnyčios pelė“, - kalbėjo respublikonas, kurio turtas vertinamas 250 milijonų JAV dolerių.

Šnekėjo apie laidų vedėjus

B. Obamos varžovas lapkričio rinkimuose taip pat nevengė paliežuvauti apie televizijos CBS laidos „Late Show with David Letterman“ vedėją komiką Davidą Lettermaną, kuris dažnai kritikuoja respublikoną.

M. Romney pareiškė, kad jam labiau patinka NBC televizijoje dirbantis jo konkurentas Jay Leno, vedantis šou „The Tonight Show with Jay Leno“.

„Lettermanas manęs nemėgsta, nes Leno šou buvau daugiau kartų nei jo šou. Žinote, jie labai pavydi vienas kitam“, - aiškino respublikonas.

Atsitiktinumo dėka, praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo paviešintas M. Romney pietų su donorais įrašas, B. Obama kaip tik atvyko į Niujorką duoti D. Lettermanui interviu.

Klampina nepagarbus pasisakymas

Įraše užfiksuoti ir respublikono rėmėjų komentarai apie rinkimų kampaniją ar draugiški pasierzinimai. „Jie sako: „Jis turtingas berniukas“ “, - respublikonui pareiškė vienas pietų svečias.

Tuo tarpu susitikime dalyvavusi moteris nerimavo dėl sunkumų, kurie kyla bandant patraukti B.Obamos rėmėjus į M.Romney pusę.

„Šiuo metu esu labai susirūpinusi. Moterys nenori už tave balsuoti. Musulmonai, dauguma jų, nenori už tave balsuoti. Koledžo studentai nenori“, - kalbėjo moteris.

Pietų dalyviai taip pat patarinėjo respublikonui daugiau rodytis televizijoje, kalbėjo apie socialinių tinklų svarbą ir ragino „nusiimti pirštines ir kalbėtis su žmonėmis, kurie iš tikrųjų skaito laikraščius“.

„Mother Jones“ paviešintas įrašas respublikonų kandidatui į JAV prezidento postą pridarė ir nemažai žalos. Jame girdėti, kaip kandidatas nepagarbiai atsiliepia apie B.Obamos rinkėjus.

„Yra 47 proc. žmonių, kurie remia B. Obamą, yra priklausomi nuo vyriausybės, mano, kad yra aukos, tiki, kad tai vyriausybės atsakomybė jais pasirūpinti“, - naujienų agentūra „Reuters“ citavo įraše pasakytus M. Romney žodžius.

Varžovo klaida suskubo pasinaudoti B. Obamos rinkimų kampanijos atstovai, kurie vėl atgaivino kalbas apie M. Romney atotrūkį nuo eilinių amerikiečių.

„Tai, kad kandidatas į Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento postą už uždarų durų turtingų rėmėjų grupei pareiškia, jog pusė amerikiečių laiko save „aukomis“, šokiruoja. Sunku būti visų amerikiečių prezidentu, kai paniekinamai nurašai pusę tautos“, - pastebėjo B. Obamos rinkimų kampanijos atstovas Jimas Messina.

Apžvalgininkai pastebi, kad pastaruoju metu M. Romney rinkimų kampanija atsidūrė ne vienoje nemalonioje situacijoje, kuri atsiliepė respublikono populiarumui.

Keturias dienas vykdyta ir pirmadienį paviešinta „Reuters“ ir „Ipsos“ nuomonių apklausa parodė, kad M. Romney nuo B. Obamos atsilieka penkiais procentiniais punktais.

Rugsėjo 10-ąją atlikta kita nuomonių apklausa rodė M. Romney palankesnius rezultatus. Jį rėmė 46 proc., B. Obamą – 49 proc. rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.