Čekija rengiasi atšaukti draudimą pardavinėti stipriuosius alkoholinius gėrimus

Čekijos vyriausybė trečiadienį

Europos Komisija rekomendavo, kad Čekija sustabdytų visą šalyje pagamintų alkoholinių gėrimų eksportą.<br>AP
Europos Komisija rekomendavo, kad Čekija sustabdytų visą šalyje pagamintų alkoholinių gėrimų eksportą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2012, 4:10 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:21 PM

Rugsėjo 15 d. Čekijoje uždrausta prekiauti alkoholiniais gėrimais, stipresniais nei 20 proc. alkoholio, o rugsėjo 19 d. šalyje uždrausta stipriųjų svaigalų reklama.

Šalies premjeras Petras Necasas pranešė, kad Čekijos vyriausybė rengia naują politiką, kai visi alkoholiniai gėrimai, prieš patekdami ant šalies prekystalių, bus paženklinti atitinkamu nauju vyriausybiniu antspaudu, kuris užtikrintų vartotojus, kad gėrimo kilmė žinoma, o jo kokybė patikrinta laboratorijoje.

Nuo rugsėjo pradžios Čekijoje ir kaimyninėse šalyse - Slovakijoje ir Lenkijoje - dėl masinio apsinuodijimo nekokybišku alkoholiu mirė per 20 žmonių. Daugiau nei 40 žmonių alkoholiu apsinuodijusių žmonių gydomi ligoninėse, jų būklė sunki. Visi nukentėjusieji vartojo nekokybišką degtinę ir romą. Nustatyti padirbto alkoholio gamybos vietą Čekijos teisėsaugininkams kol kas nepavyko.

Europos Komisija rekomendavo, kad Čekija sustabdytų visą šalyje pagamintų alkoholinių gėrimų eksportą, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida. Slovakija ir Lenkija jau įvedė stiprių svaigalų iš Čekijos importo draudimą po to, kai dėl apsinuodijimų nekokybišku čekišku alkoholiu mirė keli šių šalių piliečiai.

Ketvirtadienį, kaip praneša CTK naujienų agentūra, ligoninėje Ostravos miesto ligoninėje mirė dar vienas 53-ejų metų amžiaus žmogus, apsinuodijęs metanoliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.