JAV ambasados puolimas Libijoje - teroristinis išpuolis

Aukštas kovos su

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2012, 12:24 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:31 PM

Rugsėjo 11 dieną, per 2001 metų išpuolių prieš JAV metines, buvo apšaudytas konsulatas Libijos mieste Bengazyje. Per ataką žuvo JAV ambasadorius Libijoje Christopheris Stevensas ir dar trys amerikiečiai.

„Jie žuvo per teroristinį išpuolį prieš mūsų ambasadą“, - sakė JAV Nacionalinio kovos su terorizmu centro direktorius Matthew Olsenas.

Pasak M. Olseno, tiriama, ar išpuolis buvo planuojamas rugsėjo 11-osios atakų metinėms. Iki šiol turima informacija rodo, kad „išpuolis buvo oportunistinis“ ir „prasidėjo, vystėsi bei išsiplėtojo per kelias valandas“.

Pasak direktoriaus, Bengazyje buvo gerai ginkluotų kovotojų, bet „kol kas neturima konkrečios žvalgybinės informacijos, kad veiksmai buvo iš anksto planuojami ir koordinuojami“.

M. Olseno teigimu, JAV pareigūnai tiria, kas atsakingas už puolimą ir kol kas atrodo, jog jame dalyvavo asmenys iš įvairios aplinkos, įskaitant turinčiuosius ryšių su kovotojų grupuotėmis. Bandoma išsiaiškinti, ar dalis užpuolikų turėjo ryšių su „Al Qaeda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.