Kinai išmaldos prašytojus uždarė į narvus

Ne vieno miesto valdžios atstovai suko galvas, ką daryti su elgetomis. Tačiau sprendimas, kurį priėmė Kinijos pietuose esančio Nančango miesto pareigūnai, pašiurpino ir vietos gyventojus, ir žmogaus teisių gynėjus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2012, 1:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:01 PM

Nančange (Dziangsi provincija) vykstant religinei šventei, elgetoms nurodyta arba sėdėti specialiuose narvuose, arba palikti miestą, rašo „Daily Mail“.

Toks ultimatomas prašantiesiems išmaldos duotas siekiant, kad šie netrukdytų iš visos šalies atvykusiems religinio festivalio dalyviams.

Pastarieji labai išpopuliarėjusios šventės metu eina ne tik į Nančango šventyklą, bet ir lankosi mugėje, turguje, pramogauja.

Elgetos gali prašyti išmaldos sėdėdamos narvuose, tačiau šie yra tokie nedideli, kad juose net negalima atsistoti. Nuotraukas žiūrėkite čia.

Tiesa, prašantieji išmaldos gali narvus palikti kada nori, tačiau iš karto po to, jie būna nedelsiant išvedami iš festivalio teritorijos ir turi palikti miestą.

„Šiemet nusprendėme daugiau nebesitaikstyti su visur besibastančiomis elgetomis, varginančiomis mūsų svečius. Pastaraisiais metais elgetų, atvykstančių į festivalį, skaičius augo ir tai ėmė labai trukdyti mūsų lankytojams. Jie buvo trikdomi, jautėsi nepatogiai.

Nusprendėme, kad narvai – geras sprendimas visiems. Žmonės, jeigu nori, vis dar gali duoti išmaldos, bet festivalyje leisdami laiką su šeimomis nebėra trikdomi, persekiojami“, - aiškino vienas festivalio organizatorių.

Sąlygos, kuriomis laikomi prašantieji išmaldos, papiktino žmogaus teisių aktyvistus. Jie kaltina religinio festivalio organizatorius „žmonių zoologijos sodo“ laikymu.

„Su jais elgiamasi kaip su zoologijos sodo gyvūnais. Ką jie turės daryti toliau – triukus, kad gautų maisto? Tai nieko daugiau, kaip viešas pažeminimas“, - kalbėjo vienas aktyvistas.

Išvydę elgetas narvuose, pasipiktino ir kai kurie religinėje šventėje dalyvaujantys piligrimai.

„Pasibaisėjau išvydęs tuos vargšus žmones narvuose. Atvykome su šeima puikiai praleisti dieną, bet kitų žmonių laikymas narvuose kėlė liūdesį. Šie žmonės nusipelnė geresnio elgesio ir turi galėti aplankyti festivalį, kaip ir visi kiti. Jeigu žmonės nusprendžia duoti jiems maisto, pinigų ir vandens, tai jų reikalas“, - sakė šventės dalyvis Lu Chengas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.